Μητσοτάκης: Το «Μητσοτάκης γιοκ» το έχω ξανακούσει»- Η Τουρκία δεν έθεσε κανένα απολύτως θέμα σε βάρος της Ελλάδας

Petite Perle 300×250

Καθησυχαστικός αναφορικά με τα τυχόν ανταλλάγματα που μπορεί να ζήτησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη συναίνεση του στην  ένταξη της Φινλανδίας  και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του από τη Μαδρίτη.

«Είδα τη δήλωση του Λευκού Οίκου. Είναι σαφές το μήνυμα να πέσουν οι τόνοι της έντασης στο Αιγαίο» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι σε καμία από τις συζητήσεις δεν ετέθησαν από την Τουρκία και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιχειρήματα σε βάρος της Ελλάδας.

Ο Πρωθυπουργός μίλησε για την ανάγκη Ελλάδα και Τουρκία να έχουν ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας. «Πρέπει να μιλάμε να συναντιόμαστε… Το «Μητσοτάκης γιοκ» το έχω ξανακούσει» δήλωσε, διαμηνύοντας ότι για την Ελλάδα «το μοναδικό σημείο αναφοράς είναι το Διεθνές Δίκαιο».

Παράλληλα εκτίμησε ότι η Άγκυρα δεν θα προβεί σε κινήσεις στο πεδίο και ότι δεν θα υπάρξουν επεισόδια ανάλογα του καλοκαιριού του 2020.

Αναφορικά με την καταρχήν στήριξη των Η.Π.Α. στην αναβάθμιση των τουρκικών F-16, σημείωσε πως πρόκειται για μια μακρά διαδικασία που θα απαιτήσει την έγκριση του Κογκρέσου, τονίζοντας με έμφαση με δεν υπάρχει σχετικά αναφορά στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ