Γλίτωσαν τα Λινοπεράματα από την άμεση επέμβαση Πυροσβεστικής και Δήμου Μαλεβιζίου (video-φωτ.)

Petite Perle 300×250

Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας γλυτώσαμε τα χειρότερα στα Λινοπεράματα, πλησίον του εργοστασίου της ΔΕΗ.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι της Παρασκευής στα Λινοπεράματα και συγκεκριμένα σε πλαγιά πάνω από τον Αλμυρό ποταμό.

Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή σύνδραμαν στο να επεκταθεί η φωτιά πολύ γρήγορα και να βρεθεί πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή, σε απόσταση αναπνοής από τις αυλές των σπιτιών.

Έντρομοι οι κάτοικοι έριχναν νερό γύρω από τα σπίτια τους, ενώ άλλοι προσπαθούσαν με παλάμες και τσουγκράνες να κόψουν τα ξερά χόρτα.

Στο σημείο επιχείρησαν 50 πυροσβέστες, 15 πυροσβεστικά οχήματα, 3 πεζοπόρα τμήματα και από αέρος 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Μάλιστα, το δεύτερο ελικόπτερο το "Bell" εκτός της κατάσβεσης μετέφερε 10 δασοκομάντος που ρίχτηκαν αμέσως στη μάχη με τις φλόγες.

Άμεση ήταν και η κινητοποίηση του Δήμου Μαλεβιζίου που σύνδραμε με υδροφόρες και μπουλντόζες με αποτέλεσμα η φωτιά να σταματήσει γρήγορα το καταστροφικό της έργο και να μην απειληθούν σπίτια.

Να σημειώσουμε ότι όπως δήλωσε στη Φωνή του Μαλεβιζίου ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Λινοπεραμάτων, Γιώργος Μπελιμπασάκης, αν δεν είχε γίνει αντιπυρική ζώνη από τον Δήμο Μαλεβιζίου "θα είχαμε φοβερό πρόβλημα. Θα είχαν καεί τα πάντα".

Από την πρώτη στιγμή στο σημείο της φωτιάς βρέθηκε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας μαζί με τον αντιδημάρχο Γρηγόρη Φασουλάκη, τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΜ Γιάννη Βάμβουκα, τον πρόεδρο της ΜΑΕΔΗΜ Γιάννη Μαρή και τον εντεταλμένο σύμβουλο Νίκο Πατραμάνη.

Σε δηλώσεις του στη Φ.Μ. ο κ. Μποκέας ευχαρίστησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την γρήγορη και αποτελεσματική επέμβαση, καθώς όπως είπε ο ίδιος "ευτυχώς για μια ακόμη φορά η επέμβαση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση. Να ευχαριστήσω επίσης όλους όσους συνέδραμαν, τους κατοίκους της περιοχής που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή εδώ, τους εθελοντές και τα μηχανήματα του Δήμου".

Τέλος ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου ζήτησε από όλους υπευθυνότητα και προσοχή από όλους, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ