«Κόκκινος» συναγερμός στο Μαλεβίζι μετά τις φωτιές – Προ των ευθυνών τους για θέματα πυροπροστασίας θα τεθούν κι οι οχλούσες δραστηριότητες

Petite Perle 300×250

Της Κορίνας Καφετζοπούλου

Το μπαράζ πυρκαγιών στο Μαλεβίζι που ξεκίνησαν από την περασμένη Τρίτη, και μέσα σε δέκα ημέρες έχουν εκδηλωθεί δύο φωτιές στην Κέρη, μια στη Λυγαριά, με αποκορύφωμα αυτή σήμερα στην περιοχή των Λινοπεραμάτων έχουν θέσει σε «κόκκινο» συναγερμό την περιοχή.

Με το θέμα αυτό έκλεισε η συνεδρίαση του   δημοτικού  συμβουλίου που  συνεδρίασε  το μεσημέρι της Παρασκευής  όταν ήδη είχε τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά.  Η κουβέντα άνοιξε με την αναφορά του δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης Γιάννη Ντουλάκη που αναφέρθηκε στους κινδύνους που εγκυμονούν ανά πάσα στιγμή από τη λειτουργία των οχλουσών εγκαταστάσεων ( μη  ξεχνάμε ότι πριν μερικά χρόνια ξέσπασε φωτιά μέσα στη ΔΕΗ)  και αναρωτήθηκε γιατί όλες αυτές οι εταιρείες δεν έχουν δικά τους πυροσβεστικά οχήματα που θα μπορούσαν να θέσουν σε λειτουργία  ακόμα και όταν γίνει κοντά στις περιοχές τους, για να βοηθήσουν την περιοχή που φιλοξενούνται.

Είπε επίσης ότι οι κάτοικοι που μένουν πλησίον αυτών των εγκαταστάσεων ουδέποτε ενημερώθηκαν για κάποιο σχέδιο διαφυγής σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.     

Στη συνέχεια μάλιστα ειπώθηκε ότι όταν έγινε η μεγάλη άσκηση τα καλάμια που ήταν στην ευρύτερη περιοχή δεν τα έκοψε ο ΟΛΗ αφού είναι χερσαία ζώνη  ούτε οι εταιρίες αλλά τα μηχανήματα του Δήμου, που τρέχουν και δεν φτάνουν με τα ξερά χόρτα.

Ο δήμαρχος Μενέλαος  Μποκέας  συμφώνησε απόλυτα με τον κ. Ντουλάκη και δεν έκρυψε τον ιδιαίτερο προβληματισμό του, για αυτά που συμβαίνουν στην περιοχή με τις φωτιές.

Στη συζήτηση μπήκε κι ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Μιχάλης Χουστουλάκης, που απόρησε γιατί αυτό το θέμα δεν μπήκε αμέσως στη σημερινή συζήτηση.

Ο κ. Μποκέας σημείωσε θα γίνει μια  ευρεία σύσκεψη για την πυροπροστασία και την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς με τη παρουσία και των εκπροσώπων των εταιριών αλλά και του ΟΛΗ, για να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του.

Η σύσκεψη αυτή θα είχε  ήδη γίνει αλλά κάθε φορά που προγραμματιζόταν άναβε και μια φωτιά.

Η επείγουσα κατάσταση πάντως που έχει προκύψει αλλάζει και τον προγραμματισμό του Δήμου, ως προς την αγορά των mini bus, που είχε αποφασίσει, και υπάρχει συνεννόηση με τον ΑΔΜΗΕ για να αγοραστούν 4χ4 που με τις κατάλληλες μετατροπές θα μπορούν να παίρνουν μέρος στην κατάσβεση για να έχει μια κοινότητα και ένα.  

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ