Με το νερό «άναψαν» στο δημοτικό συμβούλιο Μαλεβιζίου με τις φωτιές «έσβησαν»

Petite Perle 300×250

Λίγο ανάποδα έγιναν τα πράγματα το μεσημέρι της Παρασκευής  στο δημοτικό συμβούλιο Μαλεβιζίου

 Της Κορίνας Καφετζοπούλου

Ότι δεν έκαναν οι φωτιές στο  Μαλεβίζι, απείλησε να κάνει το θέμα του νερού στο δημοτικό συμβούλιο, και μάλιστα χωρίς να μπει κανείς από τις παρατάξεις  στη βαθιά ουσία του θέματος, που είναι η έλλειψη νερού για την περιοχή.

Το θέμα ΔΕΥΑΜ – νερό σχεδόν επιδερμικά απασχόλησε το σώμα με τη δέσμευση όμως ότι θα γίνει ειδική συνεδρίαση.  

Λίγα λεπτά συζήτησης  ωστόσο και κάτι εκατέρωθεν βολές  έδειξαν ότι κάποιοι βρίσκονται με το δάκτυλο στη σκανδάλη.

Όλα ξεκίνησαν στο πρώτο θέμα εκτός ημερησίας διατάξεως για μια  απόφαση της ΔΕΑΥΜ όπου ομόφωνα αποφάσισε να εγκρίνει την  κατάργηση του Ειδικού Τέλους Ύδρευσης, στις δημοτικές ενότητες Κρουσώνα και Τυλίσου και την έγκριση για τη διαμόρφωση του τιμολογίου με αυτό της Δ.Ε Γαζίου, ώστε να υπάρχει ενιαία τιμή χρέωσης.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θανάσης Κύρκος είπε ότι συμφωνεί και πρότεινε να γίνει ειδική συνεδρίαση για να συζητηθούν όλα τα θέματα της ΔΕΥΑΜ. Σε αυτό το σημείο τον λόγο από την ελάσσονα αντιπολίτευση πήρε ο Μιχάλης Χουστουλάκης και έθεσε το θέμα της τιμολογιακής πολιτικής αλλά και το πρόσφατο θέμα που αντιμετώπισε η Ροδιά.  

Συμφωνώ κι εγώ να κάνουμε μια ειδική συνεδρίαση για την τιμολογιακή πολιτική και να ξεκινήσουμε από το -20% που δεν ενέκρινε η Αποκεντρωμένη, και την αύξηση του κόστους λόγω των τιμολογίων της ΔΕΗ,  ανταπάντησε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Μενέλαος Μποκέας. Υπενθυμίζεται ότι αυτή του η αναφορά αφορούσε προεκλογική εξαγγελία του τέως δημάρχου Κώστα Μαμουλάκη, που κατέπεσε από την Αποκεντρωμένη και  δεν έγινε ποτέ.

  Στη συνέχεια ο κ. Μποκέας αναφέρθηκε στις ενέργειες για την μείωση του κόστους της ΔΕΗ με αυτόνομα συστήματα υπογραμμίζοντας ότι η πολιτική του και στο θέμα της ΔΕΥΑΜ είναι αντίστοιχη με τα τέλη  που έγιναν μειώσεις.  Όμως αυτές οι ενέργειες πρέπει να γίνουν ορθολογικά.

Λίγη ώρα μετά το λόγο πήρε πάλι ο Θανάσης Κύρκος και απευθυνόμενος προς τον κ. Μποκέα του είπε: « δεν αντιλαμβάνομαι αυτό που είπατε στην αποστροφή του λόγου σας για το -20%» . Ο δήμαρχος του είπε ότι δεν αφορούσε τη δική του τοποθέτηση, αλλά απάντησε στον κ. Χουστουλάκη.

Και τα πράγματα πήγαν να μπουν στη θέση τους όταν ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ, Φίλιππος Σαββάκης είπε « αν είχε ακολουθεί ο σχεδιασμός δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτό το σημείο…»

Τότε ο δήμαρχος τον ρώτησε αν θα έλεγε το ίδιο και το βιολογικό του Κρουσώνα . Κάπου εκεί η κουβέντα σταμάτησε και θα έχει ενδιαφέρον για τι θα γίνει στην ειδική συνεδρίαση και το κυριότερο πως θα αντιμετωπιστεί το επείγον τώρα.  

Παρ΄ολίγο να αρχίσει μόνο με την αντιπολίτευση

Η συνεδρίαση λίγο ήταν πάντως να αρχίσει μόνο με την αντιπολίτευση που ύστερα από αρκετό καιρό ήταν σχεδόν σύσσωμη.

Στην αίθουσα από τη συμπολίτευση ήταν  μόνο το προεδρείο ( για δεύτερο δημοτικό συμβούλιο απουσίαζε ο πρόεδρος Σπύρος Καλλέργης)  κι  οι αντιδήμαρχοι Μ.Αλμπαντάκης, Γ.Φασουλάκης, Χ.Λυρώνη.

Μετά ήρθε ο δήμαρχος που ήταν στο γραφείο του καθώς μόλις είχε έρθει από τη φωτιά .

Και λίγο μετά ήρθε ο  Γιάννης Μαρής, η Εύα Κουτσογιαννάκη Πιτσικάκη, ο Μπάμπης  Κουτσογιάννης, με τηλεδιάσκεψη παρακολουθούσε ο αντιδήμαρχος Γ. Πετούσης.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ