Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στο Τυμπάκι

Petite Perle 300×250

Πολυμελές κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Ρίζο Μαρούδα,  μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ  και του τμήματος Αγροτικής Πολιτικής, περιόδευσε τη Δευτέρα 27 Ιούνη στο Τυμπάκι.

 Το μεσημέρι συναντήθηκε με αντιπροσωπία των ΔΣ του Αγροτοβιομηχανικού Συνεταιρισμού Τυμπακίου και της ΒΙΑΝΑΜΕ ΑΕ (Βιολογική Αναπτυξιακή Μεσαράς ΑΕ). Στην πλούσια συζήτηση που έγινε, αναδείχθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της περιοχής με την πρωτοφανή αύξηση του κόστους παραγωγής, τις υπέρογκες αυξήσεις στα φυτοφάρμακα, στα λιπάσματα, στα υλικά συσκευασίας, στο κόστος μεταφοράς των προϊόντων και  οι αυξήσεις στο ρεύμα που ανεβάζουν το κόστος της άρδευσης.Μαζί με όλα αυτά έχουν να αντιμετωπίσουν και τον ανταγωνισμό με τα εισαγόμενα προϊόντα. Προβλήματα που -όπως εκτιμούν- θα οδηγήσουν πολλούς αγρότες στο να μην μπορέσουν να καλλιεργήσουν τη νέα καλλιεργητική περίοδο.

Η κατάσταση αυτή επιδεινώθηκε με τον πόλεμο, αφού οδήγησε  από τη μία σε περαιτέρω αυξήσεις σε όλα τα προϊόντα και  από την άλλη η αγοραστική ικανότητα του κόσμου μειώθηκε, με αποτέλεσμα να είναι μειωμένη η ζήτηση κηπευτικών και φρούτων. Επιπλέον, το ζήτημα της έλλειψης εργατών γης παρουσιάζεται οξυμένο.

Εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Ρίζος Μαρούδας αναφέρθηκε στη ευθύνη που έχουν οι σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, καθώς όλες εφάρμοσαν την ΚΑΠ,  την πολιτική που θυσιάζει την αγροτική παραγωγή της χώρας μας προς όφελος των μεγάλων εξαγωγικών βιομηχανικών ομίλων και οδηγεί στο ξεκλήρισμα των  μικρομεσαίων αγροτών, αφού οδηγεί στη συγκεντροποίηση του αγροτικού κλήρου.  Επίσης,  κάλεσε τους αγρότες να οργανωθούν σε ζωντανούς,δραστήριους, μαχητικούς αγροτικούς συλλόγους, για να οργανωθούν οι αγώνες που χρειάζονται,  ώστε να επιβάλλουν λύσεις στα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγροτιά. Ό,τι κέρδισαν οι αγρότες το κέρδισαν με αγώνες στα μπλόκα όπως πχ το αφορολόγητο το 2015, οπότε και τώρα ο μόνος δρόμος είναι η διεκδίκηση -μαζί με όλα τα άλλα- και κατώτερων εγγυημένων τιμών που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στους αγροτοπαραγωγούς.

Το ίδιο βράδυ, ο Ρίζος Μαρούδας μίλησε στην πλατεία Τυμπακίου σε εκδήλωση με θέμα «Οι εξελίξεις στην  αγροτική παραγωγή και οι θέσεις του ΚΚΕ» και απηύθυνε κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ, αναδεικνύοντας την πρόταση διεξόδου του Κόμματος, όπου με τον κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό της κοινωνικής παραγωγής, την κοινωνική ιδιοκτησία, με την εργατική τάξη, τον λαό πραγματικά στην εξουσία θα μπορεί ο αγροτοκτηνοτρόφος να ικανοποιήσει τις ανάγκες του. Στην ομιλία του απηύθυνε κάλεσμα στους αγρότες να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους και να πάρουν στα χέρια τους το τιμόνι της εξουσίας.

Η περιοδεία στη Μεσαρά ολοκληρώθηκε στο Τεφέλι,  όπου η αντιπροσωπία συναντήθηκε με αγρότες  της περιοχής.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ