Βαρδάκης: Να ολοκληρωθεί άμεσα η εξέταση από τις ενστάσεις των υποψηφίων της προκήρυξης ΣΟΧ 1/2022 του Υπουργείου Πολιτισμού

Petite Perle 300×250

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για να ολοκληρωθεί άμεσα η εξέταση των ενστάσεων των υποψηφίων της προκήρυξης ΣΟΧ 1/2022 του Υπουργείου Πολιτισμού, προχώρησαν 24 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, καταθέτοντας σχετική ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη. 

Συγκεκριμένα, η συμβολή εκατοντάδων συμβασιούχων εργαζομένων που απασχολούνται στη φύλαξη των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων της χώρας μας, είναι τεράστια. Για τη φετινή χρονιά, η διαδικασία πρόσληψης αρχαιοφυλάκων από το Υπουργείο Πολιτισμού, πραγματοποιήθηκε με την προκήρυξη ΣΟΧ 1/2022. Μεγάλος, ωστόσο, αριθμός υποψηφίων κατέθεσε τον περασμένο Απρίλιο ενστάσεις κατά των πινάκων κατάταξης, χωρίς να έχουν λάβει απαντήσεις  μέχρι σήμερα. 

Η άμεση εξέταση των ενστάσεων κρίνεται επιβεβλημένη, λόγω υποστελέχωσης των αρχαιολογικών χώρων, ανάγκης διατήρησης και αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών, αλλά και της ανάγκης των υποψηφίων να εργαστούν.  Το δε οκτάμηνο κώλυμα των συμβασιούχων αρχαιοφυλάκων, λόγω ορισμού της 15ης Απριλίου ως ημερομηνίας πρόσληψης του προσωπικού, λειτουργεί περιοριστικά και τιμωρητικά, εμποδίζοντας χιλιάδες υποψηφίους με κύρια προσόντα, από τη δυνατότητα συμμετοχής στις προκηρύξεις ΣΟΧ.

Η Αξιωματική Αντιπολίτευση επισημαίνει ότι το κατεξοχήν εξειδικευμένο προσωπικό συμβάλλει τα μέγιστα στην ασφάλεια των επισκεπτών, στη φύλαξη των εκθεμάτων και εν γένει στην εύρυθμη λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων, οι ανάγκες των οποίων είναι μεγάλες, δεδομένης και της θερινής τουριστικής περιόδου.

Με βάση όλα τα παραπάνω, οι ερωτώντες βουλευτές ζητούν να ενημερωθούν από την αρμόδιο Υπουργό πότε ακριβώς θα ολοκληρωθεί η διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων. 

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ