Τα συλλυπητήρια της ΟΜ Μαλεβιζίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την απώλεια της Χρύσας Βαθιανάκη

Petite Perle 300×250

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΧΡΥΣΑΣ ΒΑΘΙΑΝΑΚΗ

Με μεγάλη μας λύπη και οδύνη, ενημερωθήκαμε για την απώλεια της φίλης και συντρόφισσας, μέλους της Οργάνωσης  Μαλεβιζίου Χρύσας Βαθιανάκη.

Δυστυχώς η Χρύσα έφυγε νωρίς. Δεν πρόλαβε να μας προσφέρει και άλλες όμορφες στιγμές με τις καλλιτεχνικές της  ιδέες, τις δικές της προσωπικές δημιουργίες και τις πολιτιστικές δράσεις που οργάνωνε με αγάπη, πάθος, πείσμα και μεράκι στον τόπο της, πανελλαδικά, αλλά και εκτός συνόρων της χώρας. 

Η Χρύσα ήταν μαχήτρια της ζωής και της δημιουργίας, έχοντας υψηλή αίσθηση της αισθητικής σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο. Υπήρξε και η ίδια εικαστικός, καλλιτέχνης δημιουργός και ενθουσιώδης υπηρέτης της τέχνης, που έθετε πάνω από όλα στη σκέψη, τη δράση, τη ζωή της. 

Κανένα εμπόδιο δεν ήταν ικανό να σταματήσει τη Χρύσα στην πραγματοποίηση  ωραίων σκοπών. Με οδηγό το καλλιτεχνικό της αισθητήριο και ενθουσιασμό μπορούσε να βαδίζει πρωτότυπους δρόμους, να ξεδιψά άνυδρες στέπες, να δίνει ζωή και αξία σε φαινομενικά ασήμαντα πράγματα και υλικά.

Η Χρύσα Βαθιανάκη διετέλεσε τα τελευταία χρόνια επιμελήτρια της Δημοτικής Πινακοθήκης Μαλεβιζίου, όπου με τις ιδέες, τις γνώσεις  και την αυταπάρνησή της έδωσε πνοή, δυναμική και ταυτότητα σε δύσκολες συνθήκες, στον πολιτιστικό αυτό χώρο, εντάσσοντας την τοπική κοινωνία στο γίγνεσθαι της δομής αυτής, προσελκύοντας αξιόλογους καλλιτέχνες και ανοίγοντας δρόμους σε ποικίλες εικαστικές παρεμβάσεις για μικρούς και μεγάλους, διαμορφώνοντας ένα πολυδύναμο κέντρο έκφρασης και πολιτισμού, ανοιχτό σε νέα ρεύματα σε συνεχή δημιουργική συνομιλία και αλληλεπίδραση με τις κλασικές τεχνοτροπίες και αξίες.

Θερμά συλλυπητήρια από καρδιάς στην οικογένειά της, τους φίλους/ες και συντρόφους /σες Γιώργο, Ηώ και Ορέστη Βαθιανάκη καθώς  και την Έφη Γραμματικάκη. Καλή δύναμη και καλή υπομονή, να έχουν πάντα συνοδό στη θύμησή τους το πηγαίο χαμόγελο, τη φαντασία, τη διάθεση δημιουργίας και την ενέργεια που διέκρινε τη Χρύσα σε κάθε της βήμα. 

Η ΟΜ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα καταθέσει στεφάνι στη μνήμη της, μαζί με την υπόσχεση να αγωνιζόμαστε για τα ιδανικά του πολιτισμού και της αισθητικής παιδείας, για την πολιτιστική αναγέννηση του τόπου μας. 

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπάσει.

Συντονιστικό Μαλεβιζίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ          

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ