Tσίπρας: Ο πρωθυπουργός ξέχασε πέντε λέξεις Ακρίβεια-Πληθωρισμός-Βενζίνη-Πανδημία-Σκευωρία

Petite Perle 300×250

«Είστε ο πρώτος πρωθυπουργός που από τη μεταπολίτευση, έχει καταφέρει να γίνεται από μόνος σας παράγοντας αστάθειας», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στον Κ. Μητσοτάκη, στη συζήτηση για την κοινωνική πολιτική, η οποία ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο κ. Μητσοτάκης χειροκροτήθηκε από την κοινοβουλευτική του ομάδα και χρειάζονταν αυτή την ένεση ηθικού, μετά από τη χθεσινή του ομιλία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που του γύρισαν την πλάτη.

Επίσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, δήλωσε πως ο πρωθυπουργός στα 46 λεπτά που μίλησε ξέχασε πέντε λέξεις, Ακρίβεια-Πληθωρισμός-Βενζίνη-Πανδημία-Σκευωρία.

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός επιχείρησε με την ομιλία του να ντυθεί όχι σοσιαλδημοκράτης, αλλά ΚΚΕ, αφού ανέφερε το γνωστό σύνθημα «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη», κατηγορώντας τον ότι με την εκλογή του ξεκίνησε την ψήφιση αντεργατικών νόμων.

Ακολούθως ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχολίασε πως η κορυφαία δημοκρατική διαδικασία, οι εκλογές, έχει γίνει «καζίνο» για «στοιχήματα» και κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη

Τέλος ο κ. Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνηση είχε τρία στραπάτσα, το πρώτο στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, το δεύτερο όπως είπε ήταν το «Βατερλό» για το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου για την υπόθεση Νovartis, και σαν τρίτο ανέφερε το «στραπάτσο» όπως το χαρακτήρισε για την ομιλία του πρωθυπουργού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Ποιος αισθάνεται ασφαλής με την πορεία στα εθνικά θέματα», αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση, τόσο στον τομέα των ελληνοτουρκικών, όσο και στο θέμα της αποστολής όπλων στην Ουκρανία, όπου σύμφωνα με το BBC, η Ελλάδα είναι η τέταρτη χώρα στην Ευρώπη, από άποψη αποστολής πολεμικού υλικού και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εμπλέκει τη χώρα.

«Χώρα σταθερότητας, ειρήνης και ασφάλειας», είναι το δόγμα χρόνων που εγκατέλειψε η κυβέρνηση και ακολουθεί ψυχροπολεμικού τύπου λογικές, ανέφερε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση εγκατέλειψε την ελληνική πολεμική βιομηχανία.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ