Αποκεντρωμένες Διοικήσεις: Υποβιβάζονται οι Συντονιστές, διορίζονται και αναλαμβάνουν δράση οι κομματάρχες

Petite Perle 300×250

Πλήγμα για την αξιοκρατία και την αυτονομία του Θεσμού – Κομματικά διορισμένος γραμματέας θα ελέγχει ακόμη και την νομιμότητα αποφάσεων της Αυτοδιοίκησης!

Με αφορμή τις έντονες αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο προβλέπει την τοποθέτηση κομματικού γραμματέα ως πολιτικού προϊστάμενου σε κάθε Αποκεντρωμένη Διοίκηση της χώρας και τον ταυτόχρονο υποβιβασμό των νυν Συντονιστών, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Με μια απαράδεκτη τροπολογία, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρεί να κομματικοποιήσει τον θεσμό της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και να ελέγξει, μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών, κάθε απόφαση που λαμβάνεται. Γι' αυτό και υποβαθμίζει τον θεσμό του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης διορίζοντας τον κομματικό Γραμματέα ως πολιτικό προϊστάμενό του! Πρόκειται για μια απαράδεκτη τακτική που πλήττει την αυτονομία λειτουργίας των Διοικήσεων και μας γυρίζει στις εποχές που ο κομματάρχης υποκαθιστούσε την Πολιτεία. Και όλοι θυμόμαστε τα αποτελέσματα αυτής της τακτικής. Αποκαλυπτικό των κυβερνητικών προθέσεων, είναι και το γεγονός ότι με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, δεν προβλέπεται καμία απολύτως ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, ενός τομέα που παρουσιάζει πολλά κενά. Μόνος στόχος δηλαδή του κ. Βορίδη, είναι ο κομματικός έλεγχος. Ας το καταλάβουν καλά: Οι πρακτικές της δεξιάς των περασμένων δεκαετιών, δεν είναι αποδεκτές στο σήμερα!».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ