Την Κυριακή στα Ανώγεια το ετήσιο μνημόσυνο του Κώστα Κεφαλογιάννη

Petite Perle 300×250

"Όμως καθώς χαμογελάς χαμογελούν ακόμα

Τα βήματά τους αντηχούν μέσα στα βήματά μας

Και στην καρδιά μας νιώθουμε το χτύπο της καρδιάς τους."

(Ποίημα "Μικρός Θρήνος" του Νάνου Βαλαωρίτη)

Την Κυριακή 10 Ιουλίου, θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Μεϊντάνι, το ετήσιο μνημόσυνο, για την ανάπαυση της ψυχής του Κώστα Κεφαλογιάννη του "Μαύρου" και η οικογένεια του καλεί συγγενείς, φίλους και συγχωριανούς, όπως παραστούν  και ανάψουν ένα κερί στη μνήμη του. Η τελετή θα γίνει σύμφωνα με όλα τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας.

Ο Κώστας Κεφαλογιάννης "έφυγε" μόλις στα 47 του χρόνια, στις 13 Ιουλίου 2021,αφήνοντας  πίσω του ένα ανήλικο τέκνο και όλους εμάς που τον γνωρίσαμε με ένα "γιατί" που μένει αναπάντητο στο πέρασμα του χρόνου, για τον τόσο άδικο και πρόωρο χαμό του. Δραστήριος, αληθινός, διορατικός και παθιασμένος, ο Κώστας, αγάπησε και τίμησε τα Ανώγεια, τον τόπο καταγωγής του, όπου και αναπαύεται αιώνια. Παράλληλα τίμησε και τιμήθηκε από το Μαλεβίζι όπου έζησε για πολλά χρόνια και διετέλεσε και για μια οκταετία δημοτικός σύμβουλος εκεί. Παράλληλα ήταν ενεργό στέλεχος της παράταξης της Ν.Δ και το δεξί χέρι του Ευρωβουλευτή Μανόλη Κεφαλογιάννη που τον είχε αποχαιρετήσει συγκλονισμένος στον επικήδειο λόγο του.

Ένα χρόνο μετά, η μνήμη του παραμένει άσβεστη φλόγα στις καρδιές όλων εμάς που τον γνωρίσαμε, συναναστραφήκαμε μαζί του, συνεργαστήκαμε, χαμογελάσαμε και δακρύσαμε μαζί για πράγματα που συνέβαιναν κυρίως στα αγαπημένα μας Ανώγεια, που ανέκαθεν ήταν το επίκεντρο του ενδιαφέροντος και του Κώστα, όπου και να βρισκόταν. Γιατί ο Κώστας δεν έμενε ποτέ στα λόγια, αλλά με κάθε δύναμη που είχε, ενδιαφερόταν και στήριζε εμπράκτως αδύναμες κοινωνικά ομάδες του χωριού μας, ανθρώπους με πραγματική ανάγκη, στους οποίους πάντα άπλωνε χέρι βοήθειας, χωρίς ποτέ να θέλει να γίνεται γνωστή η κάθε κίνηση που έκανε  Βοηθούσε για να βοηθήσει και όχι για να δρέψει δάφνες και αυτό είναι γνωστό και σε εμάς στην ΑΝΩΓΗ που γίναμε μάρτυρες σε αρκετές τέτοιες περιπτώσεις που δεν πήραν ποτέ το φως της δημοσιότητας, αλλά μας συγκίνησαν και μας έδωσαν την ελπίδα ότι στα δύσκολα πάντα υπάρχουν άνθρωποι σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο να σταθούν σαν βράχοι μπροστά στην ανάγκη για αλληλεγγύη και τη συντροφικότητα.

Με σημείωμα στην ΑΝΩΓΗ, τον αποχαιρετούν οι δυο αγαπημένες του αδερφές, Δήμητρα και Σοφία. Αναλυτικά αναφέρουν:

Σήμερα είναι ημέρα μνήμης για τον αγαπημένο μας αδερφό, που κοιμήθηκε πριν ένα χρόνο. Ένα χρόνο γεμάτο πόνο για τον απροσδόκητο χαμό σου, αλλά και γεμάτο μόνο με ευτυχισμένες αναμνήσεις από εσένα. Ήμασταν περήφανοι για εσένα όταν ζούσες, μα πιο πολύ αφού έφυγες.

 Άνθρωποι γνωστοί σε εμάς, μας πλησίασαν και μοιράστηκαν τα καλά που τους έκανες και τη βοήθεια που τους προσέφερες. Άνθρωποι με αντίθετες πολιτικές πεποιθήσεις από εσένα, μας είπαν πόσο θα λείψει η φωνή σου. Συγγενείς μας είπαν πόσο αγαπούσες την οικογένεια των Κεφαλογιάννηδων και πως ήσουν ένας σημαντικός συνδετικός κρίκος!

Φίλοι σου, μας εξιστόρησαν ιστορίες και αστεία! Κι όλοι μας είπαν πόσο θα τους λείψει το χαμόγελο σου και ο πρωινός χαιρετισμός σου, "Καλημέρα κόσμε!"

Έφυγες από αυτόν τον κόσμο νωρίς, μα είμαστε σίγουροι πως είσαι σε ένα άλλο κόσμο, καλύτερο, κοντά στον Θεό που τόσο αγαπούσες και μνημόνευες.

Εμείς θα σε σκεφτόμαστε καθημερινά, θα μιλάμε για εσένα και δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Θα σε κρατήσουμε μέσα στις καρδιές μας και θα μείνεις εκεί μέχρι να ανταμώσουμε ξανά.

Αιωνία η μνήμη σου αγαπημένε μας αδερφέ!"

Σημείωμα στην εφημερίδα μας, έστειλαν και τα ξαδέρφια του, με λόγια αγάπης και εκτίμησης, αποχαιρετούν τον αγαπημένο τους Κώστα, λέγοντας τα εξής:

"Αυτό το φως δεν παύει να φέγγει…

Κώστα μας, πέρασε ο  χρόνος

με  τη θύμησή σου στη σκέψη μας, κάθε στιγμή, να μας κρατά συντροφιά μαζί με τη λύπη που ο χρόνος  μεγαλώνει και μια αγάπη που απλώνει και αγκαλιάζει τους γονείς, τις αδερφές και το μονάκριβό σου γιο.

Και μένει η ελπίδα, μένει η σκέψη, μένει ο πόνος, μα λείπεις εσύ.

Εσύ, Κώστα μας, που στις πιο δύσκολες στιγμές πάλευες σα λιοντάρι και δόξαζες το θεό μ΄ ένα χαμόγελο. Μέχρι το τέλος.

Ο θάνατος την ψυχή σου τη ρωμαλέα, τη γνήσια,  την καθαρή, δεν τη νίκησε.

Γι' αυτό σ' αγαπήσαμε όλοι όσοι είχαμε την ευλογία να σε έχουμε δίπλα μας.

Γιατί ήσουν ο ίδιος αγάπη και φως.

Το θνητό σώμα σου μπορεί να σε πρόδωσε.

Η ψυχή σου όμως μένει αθάνατη!

Άφησες κομμάτια της στην ψυχή του καθενός από μας που σε αγαπήσαμε γι' αυτό που ήσουν.

Εσύ, Κώστα μας,  που μας έκανες να πιστέψουμε βαθιά και αληθινά στις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά, τα ωραιότερα που γέννησε ο ανθρώπινος νους.

Ο αδερφός μας, ο Κώστας μας, η πηγή έμπνευσης για όλα τα σπουδαία.

Καλημέρα κόσμε, μας έλεγες και σκόρπιζες χαρά.

Θέλουμε και τώρα να μας καλημερίζεις από  την αντίπερα όχθη.

Κάτι θ΄ ακούμε, δεν μπορεί..

Με το βλέμμα στη γραμμή του ορίζοντα, εκεί που ενώνεται η γη με τον

ουρανό, εκεί που τίποτα πια δεν μας χωρίζει, σου φωνάζουμε:

Καλή αντάμωση, αγαπημένε μας!"

–Στην μνήμη του Κώστα Κεφαλογιάννη "Μαύρου", οι αδελφές του Δήμητρα και Σοφία προσέφεραν το ποσό των 100 ευρώ για τις ανάγκες της ηλεκτρονικής έκδοσης της ΑΝΩΓΗ. 150 ευρώ προσέφεραν στην εφημερίδα μας και οι ξαδέρφες του, Βούλα και Μαρία Κεφαλογιάννη και Στέλλα Βεργετάκη. Τα χρήματα θα διατεθούν για τις ανάγκες του Εργαστηρίου Γνώσης της ενορίας του Αγίου Γεωργίου και των δωρεάν φροντιστηρίων που γίνονται στον χώρο. Τις ευχαριστούμε όλες θερμά. Να είναι καλά να τον θυμούνται πάντα με αγάπη και χαμόγελο.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα των Ανωγείων που σε σκεπάζει φίλε Κώστα…

ΑΝΩΓΗ

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ