Σωκράτης Βαρδάκης: «Να διευκολυνθεί η διαδικασία υποβολής φορολογικών αιτήσεων για πολίτες και φοροτεχνικούς»

Petite Perle 300×250

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για τα ατέρμονα προβλήματα στα Λογιστικά γραφεία, προχώρησαν 34 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη, καταθέτοντας αναφορά προς τον Υπουργό Οικονομικών την επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.), με την οποία μεταφέρεται η καθημερινότητα των Λογιστών – Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών, που αγωνιούν να φέρουν εις πέρας την εργασία που τους έχει ανατεθεί. 

Συγκεκριμένα, από την έναρξη της πανδημίας και λόγω των ηλεκτρονικών πλατφορμών που πλέον χρησιμοποιούνται, ο φόρτος εργασίας έχει αυξηθεί για τα λογιστικά γραφεία, ενώ παράλληλα αυτή την περίοδο είναι ανοικτή η υποβολή φορολογικών δηλώσεων.

Επιπλέον, το τελευταίο διάστημα, η αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού σε συνδυασμό με την αύξηση των υποχρεώσεων των λογιστικών γραφείων, αναγκάζει τους λογιστές να εκτίθενται καθημερινά στον κίνδυνο νόσησης και συνεπώς απουσίας από την εργασία τους. 

Οι λογιστές στηλιτεύουν επίσης την πρώτη χρονιά εφαρμογής των myData, καθώς βρήκε το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου απροετοίμαστο με αποτέλεσμα να έχουν προκληθεί αναπότρεπτες καθυστερήσεις και υπέρμετρη πίεση – εκνευρισμό στους συναδέλφους που έχουν κληθεί να τα εφαρμόσουν.

Για όλα τα παραπάνω, η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. προτείνει συγκεκριμένα μέτρα, όπως η παράταση κατάθεσης φορολογικών δηλώσεων, προκειμένου να ελαφρυνθεί ο κλάδος και να μπορέσουν οι λογιστές να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Δεδομένων των παραπάνω, οι βουλευτές ζητούν από τον αρμόδιο Υπουργό την εξέταση του αιτήματος της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. και την ενημέρωσή τους σχετικά με τις ενέργειες τις οποίες θα προβούν.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ