Πόσο ωφελεί τελικά η τέταρτη δόση εμβολίου; Τι ισχύει για τους άνω των 60 και τι για τον γενικό πληθυσμό

Για το πόσο ωφελεί η τέταρτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό μίλησε- μεταξύ άλλων – ο καθηγητής Πνευμονολογίας, κ. Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. 

Ερωτώμενος ο καθηγητής για την μεγάλη μεταδοτικότητα του ιού, εξήγησε πως η κάθε παραλλαγή μετά την άλλη θα είναι μεταδοτικότερη καθώς ο ιός, λόγω της ανοσίας πολλών, δυσκολεύεται να επιβιώσει, όποτε αναγκάζεται να γίνεται μεταδοτικότερο.

«Χαλαρώσαμε σε μία φάση που τα επιδημιολογικά δεδομένα ήταν εντελώς διαφορετικά, σε μια φάση έντονης αποκλιμάκωσης, μάλιστα χαλαρώσαμε αργότερα από άλλες όμορες με εμάς χώρες, που είναι επίσης τουριστικοί προορισμοί» σημείωσε ο καθηγητής στο Mega.
Όπως εξήγησε, αυτό που συνέβη στη χώρα μας, αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη, ήταν πως η χαλάρωση των μέτρων προστασίας συνέπεσε με την επικράτηση των μεταδοτικότερων παραλλαγών της Όμικρον.

Σε σχέση με την τέταρτη δόση, ο κ. Βασιλακόπουλος επισήμανε πως η ωφέλειά της για τους άνω των 60 ετών είναι ξεκάθαρη και έχει αποδειχθεί με αντίστοιχες μελέτες, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν βοηθά και τους νεότερους και τόνισε πως δεν κάνει κακό σε κανέναν.

ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΣ ΑΡΗΣ 336×336
Υγεία - Τελευταία Νέα
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ