Μητσοτάκης: Να απαντήσει ο Ερντογάν για τον χάρτη-πρόκληση του Μπαχτσελί

Petite Perle 300×250

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε τον άνευ προηγουμένου χάρτη του ηγέτη  των Γκρίζων Λύκων Ντεβλέτ Μπαχτσελί στον οποίο παρουσίαζε το μισό Αιγαίο και τα ελληνικά νησιά ως τουρκικά.

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης, κάλεσε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να απαντήσει άμεσα στις «γελοιότητες», όπως τις χαρακτήρισε, του κυβερνητικού του εταίρου.

«Ρίξτε μια καλή ματιά σε αυτόν τον χάρτη. Κρήτη, Ρόδος, Λέσβος, Χίος, Σάμος όλα στην Τουρκία, όνειρο πυρετού των εξτρεμιστών ή επίσημη πολιτική της Τουρκίας; Άλλη πρόκληση ή αληθινός στόχος;», γράφει ο πρωθυπουργός σε ανάρτηση του στο Twitter.

Τουρκία:  Οι Γκρίζοι Λύκοι με tweets στα ελληνικά απειλούν πως θα καταστρέψουν και την Αθήνα

Με tweets στα ελληνικά οι Γκρίζοι Λύκοι της Τουρκίας απειλούν την Ελλάδα και προβάλουν τις εθνικιστικές τους ιδέες, δημοσιεύοντας για ακόμη μία φορά τον χάρτη που παρουσίασε το Σάββατο ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν και ο οποίος παρουσίαζε ως τουρκικό το μισό Αιγαίο.

Συγκεκριμένοι οι Τούρκοι εθνικιστές με ανάρτησή τους στο Twitter αναφέρουν: «Είμαστε περήφανοι που παρουσιάζουμε στον Αρχηγό μας Devlet Bahçeli τον χάρτη μας», γράφουν χαρακτηριστικά οι Γκρίζοι Λύκοι στο Twitter, αναφερόμενοι στον Μπαχτσελί ο οποίος είναι και ηγέτης του εν λόγω κινήματος. Στην συνέχεια οι Γκρίζοι Λύκοι δίνουν «εξηγήσεις» αναφορικά με τις παράλογες απαιτήσεις τους.  Στα εν λόγω tweets οι Γκρίζοι Λύκοι λένε πως η Κρήτη είναι… αναπόσπαστο κομμάτι της τουρκικής πατρίδας, τονίζουν πως τα νησιά του Αιγαίου σφετερίστηκαν από την Ελλάδα και «εγκλωβίστηκαν» εντός ελληνικής κυριαρχίας, ενώ απειλούν και λένε πως «το τουρκικό έθνος έχει τη δύναμη να υπενθυμίσει στο ελληνικό κράτος πώς να καταστρέψει την Αθήνα και πόσο δροσερά και βαθιά είναι τα νερά του Αιγαίου»!

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ