Δέκα ψέματα που κάθε ενήλικας λέει σε τακτική βάση

Petite Perle 300×250

Έλα, αν το σκεφτείς καλά, αντικειμενικά και ρεαλιστικά η ζωή μας περιέχει καθημερινά πολλά μικρά και μεγάλα ψέματα. Ψέματα στον εαυτό μας. Ψέματα στους άλλους. Ψέματα στ@ διαιτολόγο, στ@ άνθρωπο που μας κάνει πιλάτες. Ψέματα ακόμα και στον τραπεζικό σας λογαριασμό.

Λέω ψέματα στον εαυτό μου από τότε που ήμουν 10 χρονών για να σταματήσω να τρώω τα νύχια μου. Και από τα 15 μου, έλεγα ψέματα ότι θα μετακομίσω στη Νέα Υόρκη ή στο Παρίσι όταν είμαι πια μία ανεξάρτητη ενήλικη. Το αγαπημένο μου ψέμα; «Να ξεκινήσω να τρώω πιο υγιεινά αυτή την εβδομάδα». Και τελικά δεν μπορώ να φτάσω ούτε στην Τρίτη.

Οι άνθρωποι μού λένε ψέματα όλη την ώρα επίσης. «Θα σου στείλω μήνυμα», «Θα σου τηλεφωνήσω», «Ας κάνουμε περισσότερη παρέα», «Μου έλειψες». Και δεν τελείωσα ακόμα – ο μεγάλος κουβάς από ψέματα: όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάθε μέρα. Χαρούμενες διακοπές, υπέροχες παρέες, όμορφα ρούχα, πλούσια ζωή, λαχταριστά μπόλ. Ενώ στις διακοπές όλοι μαλώνουμε, ενώ "δεν έχω τίποτα να φορέσω", ενώ χρωστάμε στην τράπεζα κι ενώ αντί του μπολ με το αβοκάντο ονειρευόμαστε μία πίτσα πεπερόνι.

Είμαι σίγουρη ότι κάθε ενήλικος άνθρωπος λέει τα παρακάτω 10 ψέματα σε καθημερινή βάση.

1. Θα ξυπνήσω νωρίς και θα το κάνω το πρωί

Μετάφραση: Δεν θα μπορώ να ξυπνήσω, θα τρέξω στη δουλειά με τα μαλλιά μου αλογοουρά γιατί δεν θα έχω χρόνο να κάνω ντους και δεν θα κάνω ό,τι ήθελα να κάνω. Τότε αυτό το πράγμα θα με στοιχειώνει για μέρες μέχρι να το καταφέρω να το κάνω… και αφού το κάνω, θα αναβάλλω για μερικές μέρες κάτι άλλο που βαριέμαι να κάνω. Θεέ μου, τι είναι αυτός ο φαύλος κύκλος αναβλητικότητας;

2. Θα ήθελα πολύ, αρκεί να προλάβω…

Ενώ εννοώ ότι θα ήθελα να προλάβω να τελειώσω τον τελευταίο κύκλο μιας -guilty pleasuse- ισπανικής σειράς στο Netflix. Aν ήθελα να σε δω/βοηθήσω/πάμε για καφέ απλώς θα σε προλάβαινα. Είναι η δικαιολογία win win. Είμαι ευγενικός και παράλληλα φαίνομαι αρκετά απασχολημένος και ενδιαφέρον. Σε ποιο επεισόδιο έχεις μείνει εσύ;

3. Είμαι απασχολημέν@

Η δικαιολογία – ψέμα που μπορεί να σταθεί ανεξάρτητη από το παραπάνω. Όμως αν ήμουν πραγματικά απασχολημέν@, θα σου έλεγα τι έχω να κάνω. Εάν έχω ένα μάθημα kick boxing και δεν θέλω να επιβαρυνθώ με τη χρέωση ακύρωσης, θα σου το πω. Αν έχω δουλειά, θα σου το πω. Αν έχω ραντεβού στο κομμωτήριο ή έχω κανονίσει με κάποιον άλλο, θα σου το πω. Αλλά ότι είμαι «απασχολημέν@», το πιθανότερο είναι ότι δεν κάνω τίποτα. Είναι ένας εξαιρετικός όρος για εμάς που δεν μπορούμε να βρούμε μια καλή δικαιολογία για να ακυρώσουμε κάτι.

4. Είμαι τόσο κοντά στο να εξοφλήσω την πιστωτική μου κάρτα

Πλησιάζω τόσο κοντά στην εξόφληση της πιστωτικής μου κάρτας και μετά μία άλλη αγορά, -απαραίτητη πάντα- που με πάει ένα βήμα πίσω.

5. Θα κάνω πολλά πράγματα αυτό το Σαββατοκύριακο

Παρασκευή βράδυ: Στον καναπέ με πίτσα και Netflix για επτά ώρες.

Σάββατο: Ύπνος μέχρι τις 11. Ντους και στο κρεβάτι γυμν@ κάνοντας scrolling στο Instagram μέχρι που ξαφνικά είναι 5 το απόγευμα. Αποφασίζω να βγω με φίλους παρόλο που ήθελα να μείνω μέσα να ξεκουραστώ ώστε για να είμαι παραγωγικ@ την Κυριακή. Προσπαθώ να πιώ ένα ποτό. Αποτυγχάνω και δεν είναι ένα.

Κυριακή: Hungover. Πρέπει να προετοιμάσω τα γεύματα της εβδομάδας, αλλά δεν έχω ενέργεια. Ξαφνικά είναι 20:00 είναι πολύ αργά για να είμαι παραγωγικ@. Κάθομαι στον καναπέ μέχρι να πάω για ύπνο.

6. Μπορώ να το κάνω μόν@ μου

«Όχι, δεν μπορείς», είπε @ φυσικοθεραπευτής, ο τραπεζικός λογαριασμός ή @ ψυχολόγος. Κι όλα αυτά επειδή δεν ζήτησες βοήθεια να μετακινήσεις τον καναπέ από έναν φίλο, δεν ζήτησες δανεικά από τους γονείς σου ή πιστεύεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις όλα εντελώς μόν@ σου. Μπορεί και να μπορείς, άλλα μερικές φορές είναι ωραίο να ζητάς βοήθεια.

7. Πρέπει να ακυρώσω απόψε, έχω άπειρη δουλειά.

*φεύγει στην ώρα τ@ από τη δουλειά*, *παραλείπει το γυμναστήριο*, *κάθεται στον καναπέ και βλέπει τηλεόραση για 5 ώρες πριν πάει για ύπνο*

8. Συγγνώμη που απαντώ τώρα, μόλις το είδα στα ανεπιθύμητα μηνύματα

Αυτό μπορεί να προκαλέσει σοκ, αλλά κανείς δεν διαβάζει τα spam. Ειδικά εγώ. Σε κάποιες εξαιρετικές περιπτώσεις θα στοιχημάτιζα ότι είδα το email και απάντησα αλλά τελικά το σκέφτηκα ενώ οδηγούσα.

9. Καλά είμαι

Αυτή η μηχανική απάντηση στο "τι κάνεις". Οκ, μην αραδιάζεις όλα σου τα προβλήματα σε όποιον από ευγένεια μπορεί να σε ρωτήσει τι κάνεις. Όμως, αυτή η αυτοματοποιημένη απάντηση που μπορεί να σου εξοικονομεί χρόνο και ανάλυση σε συζητήσεις αδικεί το πραγματικό ενδιαφέρον που σου δείχνει ένα φίλος ή η μαμά σου. Εγώ αν ρωτάς, είμαι καλά αλλά θα ήθελα μερικές διακοπές.

10. Ω ναι, φυσικά και τον ξέρω

Όχι, στην πραγματικότητα δεν ξέρω ότι είναι. Είναι ηθοποιός; Είναι ράπερ; Είναι μπάντα για αγόρια; Δεν ξέρω ποιος είναι αλλά θα προσποιηθώ ότι το ξέρω. Νόμιζες ότι ήσουν hip, αλλά οι νέοι τώρα σου υπενθυμίζουν συνεχώς ότι δεν είσαι. Αλλά είσαι ακόμα αρκετά νέ@ για να προσποιηθείς.

Πηγή:Savoirville

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ