Νίκος Ηγουμενίδης: Η σημερινή Κυβέρνηση εξαπατά συνεχώς τους συνταξιούχους με ψεύτικες διαβεβαιώσεις

Petite Perle 300×250

Την αλήθεια πίσω από τις «ψεύτικες» εξαγγελίες Μητσοτάκη στο ζήτημα των συντάξεων αναδεικνύει με σημερινό του άρθρο που δημοσιεύεται στον τύπο της Κρήτης ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης.

Σχετικά με τις δήθεν «νέες» εξαγγελίες για τις συντάξεις, ο βουλευτής αντιπαραβάλλει στο άρθρο του τη ρύθμιση του νόμου του 2017 επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με το άρθρο 25 του ν.4670/2020 του κ. Βρούτση φανερώνοντας ότι πρόκειται για επανάληψη της διάταξης του 2017  – και όχι για κάποια νέα ρύθμιση σε όφελος των συνταξιούχων. «Οι δήθεν «νέες» αυξήσεις τις οποίες ευαγγελίζεται ο κ. Μητσοτάκης προβλέπονται ήδη με νόμο του 2017 επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», σημειώνει ο βουλευτής στην εφημερίδα «Πατρίδα» της Κρήτης.

Για τα ποσά που θα πρέπει να περιμένουν οι συνταξιούχοι στην πράξη, ο βουλευτής υπογραμμίζει ότι ο κ. Μητσοτάκης σκοπίμως παραπλανά, αφού τα χρήματα, που αντιστοιχούν στο ύψος της προσωπικής διαφοράς, οι συνταξιούχοι θεωρητικά τα «οφείλουν» στο σύστημα και μέχρι να τα ξεπληρώσουν, οι συντάξεις τους θα παραμένουν «παγωμένες». Για παράδειγμα, συνταξιούχος με σύνταξη 1.000 ευρώ και προσωπική διαφορά 100 ευρώ, με αύξηση 6% δεν θα λάβει αύξηση στην τσέπη, αλλά η προσωπική του διαφορά θα μειωθεί στα 40 ευρώ.

Αναφορικά με το ζήτημα της Εισφοράς Αλληλεγγύης, ο Νίκος Ηγουμενίδης, λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία της «Έκθεσης ΗΛΙΟΣ» (5ος/2022), επισημαίνει ότι το 66% των συνταξιούχων της χώρας, εμφανίζει εισόδημα από συντάξεις, κάτω των 1.000 ευρώ. «Αυτό σημαίνει ότι, οι συνταξιούχοι, που λαμβάνουν κάτω από 1.000 ευρώ σύνταξη, δεν θα δουν καμία απολύτως αύξηση στα εισοδήματά τους, ενώ και η λοιπή, συντριπτική πλειοψηφία, θα δει ελάχιστες αυξήσεις (από 22-125 ευρώ μηνιαίως, για εισοδήματα μέχρι 30.000)», σημειώνει ο ίδιος.

Για το θέμα της απονομής συντάξεων, τονίζει ότι ο θεσμός των «fast track συντάξεων και συντάξεων εμπιστοσύνης» αποδεικνύεται σε φιάσκο από τα μεγαλύτερα, αφού ήδη οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ αποδεικνύονται ανέτοιμες και χωρίς καμία κεντρική ενημέρωση. «Ο κ. Μητσοτάκης πέτυχε και εκτόξευσε πάλι στις 340.000 τις εκκρεμείς συντάξεις. Κι αυτό παρόλο που  έβαλε ιδιώτες στον ΕΦΚΑ και συκοφάντησε τους εργαζόμενους του ΕΦΚΑ», αναφέρει ο βουλευτής.

Σχετικά με το ζήτημα των αναδρομικών, ο Νίκος Ηγουμενίδης υπενθυμίζει τη στάση της σημερινής Κυβέρνησης: «Όλοι θυμόμαστε τον κ. Πέτσα να προτρέπει τους συνταξιούχους να μην προχωρήσουν σε προσφυγές διαβεβαιώνοντας ότι όλοι οι συνταξιούχοι θα λάβουν τα αναδρομικά που δικαιούνται. Τώρα η Κυβέρνηση βγαίνει χωρίς καμία ντροπή να λέει ότι μόνο όσοι έκαναν προσφυγή θα λάβουν τα αναδρομικά!».

Ο Νίκος Ηγουμενίδης σημειώνει ότι «από μια τέτοια Κυβέρνηση κανείς δεν έχει να περιμένει κάτι επί της ουσίας. Οι συνταξιούχοι γνωρίζουν πολύ καλά κάθε μήνα «τι ποσό μπαίνει» και κυρίως το πόσο γρήγορα εξανεμίζεται σε ένα περιβάλλον ακρίβειας που κανείς δεν τους προστατεύει.  Όσο πιο γρήγορα φύγει η Κυβέρνηση, τόσο το καλύτερο για τους συνταξιούχους».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ