Πιάνουν δουλειά οι μπουλντόζες για την κατεδάφιση των αυθαιρέτων στον Καρτερό

Petite Perle 300×250

Θέμα ημερών ή ακόμη και ωρών είναι πλέον να πιάσουν δουλειά οι μπουλντόζες, για την απομάκρυνση τροχόσπιτων και αυθαίρετων κατασκευών που έχουν αναπτυχθεί εδώ και χρόνια σε δημόσια έκταση στην περιοχή του Καρτερού.

Σήμερα στο σημείο βρέθηκε ο εργολάβος και κλιμάκιο της Αστυνομίας προκειμένου να διενεργήσουν αυτοψία στο χώρο και να σχεδιάσουν την επιχείρηση, σε συνεννόηση με την εισαγγελία Ηρακλείου.
Ο εργολάβος καλείται να εκτελέσει 70 πρωτόκολλα κατεδάφισης σε μια έκταση του δημοσίου 2.500 τ.μ., τα οποία έχουν τελεσιδικήσει εδώ και χρόνια.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου η συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Μαρία Κοζυράκη, το θέμα πλέον έχει περάσει στη δικαιοδοσία του αρμόδιου εργολάβου και της εισαγγελίας Ηρακλείου και πως το θέμα ξεπερνά τις αρμοδιότητες της υπηρεσίας, η οποία σε περίπτωση μη εκτέλεσης των πρωτοκόλλων απειλείται από τις συνέπειες του νόμου.

Σημειώνεται ότι οι ιδιοκτήτες των αυθαιρέτων αντιδρούν στις επικείμενες κατεδαφίσεις και απομακρύνσεις και αρνούνται να φύγουν από την έκταση.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ