Ο Χ. Κοτζίμα απειλεί με μηνύσεις για τις «ψευδείς ειδήσεις» που τον παρουσίασαν ως δολοφόνο του Σίνζο Άμπε

Petite Perle 300×250

Το στούντιο Kojima Productions δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να προβεί σε νομικές ενέργειες μετά την κυκλοφορία ψευδών ειδήσεων που συνέδεσαν τον διάσημο δημιουργό βιντεοπαιχνιδιών Χιντέο Κοτζίμα με την δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε.

Ο δημιουργός του βιντεοπαιχνιδιού «Metal Gear Solid» Χιντέο Κοτζίμα συνδέθηκε αρχικά με τον πυροβολισμό του πρώην πρωθυπουργού της Ιαπωνίας σε φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο 4chan.

Το Σάββατο (9/7), το στούντιο Kojima Productions δήλωσε ότι «καταδικάζει τη διάδοση ψευδών ειδήσεων που παρουσίασαν τον δημιουργό βιντεοπαιχνιδιών ως τον δολοφόνο του πρώην πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε».

«Η KojimaProductions καταδικάζει έντονα τη διάδοση ψευδών ειδήσεων και φημών που μεταφέρουν ψευδείς πληροφορίες», ανέφερε η ανάρτηση του στούντιο παραγωγής στο Twitter. «Δεν ανεχόμαστε τέτοιου είδους συκοφαντίες και θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο να αναλάβουμε νομική δράση σε ορισμένες περιπτώσεις».

Ο 67χρονος Σίνζο Άμπε δολοφονήθηκε στη δυτική Ιαπωνία την Παρασκευή (8/7) ενώ εκφωνούσε προεκλογική ομιλία. Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας μεταφέρθηκε αεροπορικώς σε κοντινό νοσοκομείο στη Νάρα και κηρύχθηκε νεκρός αφού έλαβε μαζικές μεταγγίσεις αίματος, δήλωσαν αξιωματούχοι. Η αστυνομία στη Νάρα συνέλαβε τον ύποπτο, τον Τετσούγια Γιαμαγκάμι, 41 ετών, ο οποίος είναι πρώην μέλος του Ιαπωνικού Ναυτικού.

Λίγο μετά τη δολοφονία, χρήστες στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης 4chan μοιράστηκαν αναρτήσεις που ισχυρίζονταν ότι ο Κοτζίμα πυροβόλησε τον Άμπε και συνέκριναν τις φωτογραφίες του Κοτζίμα και του δολοφόνου, σύμφωνα με το Vice.

Ο ακροδεξιός Γάλλος πολιτικός Damien Rieu είχε αναρτήσει στο Twitter φωτογραφίες του Κοτζίμα συνοδευόμενες από την λεζάντα «η ακροαριστερά σκοτώνει». Ο Rieu στη συνέχεια διέγραψε την ανάρτησή του και ζήτησε συγγνώμη από τον Κοτζίμα, λέγοντας ότι δέχτηκε αφελώς ένα αστείο για πληροφορίες» και «έκανε λάθος που δεν έλεγξε πριν κοινοποιήσει».

Οι ιστότοποι Kotaku και Vice ανέφεραν επίσης ότι ειδησεογραφικά πρακτορεία στην Ελλάδα και το Ιράν αναγνώρισαν λανθασμένα τον Κοτζίμα ως τον δολοφόνο του Άμπε.

ΠΗΓΗ: LA TimesThe Verge

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ