Πιλοτική έναρξη λειτουργίας εφαρμογής ηλεκτρονικών αιτήσεων e-tap

Petite Perle 300×250

Ο Δήμος Ηρακλείου ανακοινώνει την έναρξη δοκιμαστικής λειτουργίας της εφαρμογής ηλεκτρονικών αιτήσεων e-tap, μέσω της οποίας θα υπάρξει απλοποίηση της διαδικασίας κατάθεσης των αιτήσεων, περιορισμός της φυσικής παρουσίας του δημότη στην υπηρεσία, εύκολη πρόσβαση στο αρχείο ακινήτων, καθώς και εξοικονόμηση ανθρώπινων πόρων.

Μέσω της εφαρμογής ο δημότης μπορεί να υποβάλει αίτηση για:

-Βεβαίωση Μη Οφειλής ΤΑΠ (χρησιμοποιείται σε συμβολαιογραφικές πράξεις όπως αγοραπωλησία ακινήτου, γονική παροχή, σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας ή στο κτηματολόγιο)

-Θεωρημένη Υπεύθυνη Δήλωση Καταναλωτή για νέα ηλεκτροδότηση (εργοταξιακή ή κανονική παροχή)

-Μεταβολές σε υφιστάμενες παροχές ρεύματος όπως διακοπή σύνδεσης, αλλαγή χρήσης, αλλαγή καταναλωτή, διαχωρισμό, επανασύνδεση κ.α.

-Μεταβολή των τετραγωνικών μέτρων σε ακίνητο λόγω τακτοποίησης, νέας οικοδομικής άδειας κ.α.

-Απαλλαγή από δημοτικά τέλη λόγω αναπηρίας ή πολυτεκνίας.

-Επανέκδοση εγγράφου που έχει πάρει στο παρελθόν και έχει λήξει.

Η εφαρμογή e-tap βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηρακλείου www.heraklion.gr  ή στον σύνδεσμο www.heraklion.gr/e-services/town-planning/e-tap. 

Την αίτηση μπορεί να υποβάλλει ο ιδιοκτήτης του ακινήτου χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του taxisnet. Εάν οι ιδιοκτήτες είναι περισσότεροι μπορεί να κάνει αίτηση μόνο για τον εαυτό του ή να συμπεριλάβει στην ίδια αίτηση και άλλα άτομα που εκπροσωπεί, ενώ υπάρχει η δυνατότητα η αίτηση να αποθηκευτεί προσωρινά και να γίνει οριστική υποβολή αργότερα.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ