Κοσμοσυρροή στην Αγία Μαρίνα στο Γάζι – Χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός

Petite Perle 300×250

Εκατοντάδες πιστοί παρακολούθησαν τον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ευγένιου, στην Αγία Μαρίνα στο Γάζι.

Με κάθε τρόπο, άνθρωποι κάθε ηλικίας, έφτασαν στο μικρό εκκλησάκι που βρίσκεται επί της Εθνικής οδού στο ύψος του Σκαφιδαρά και άναψαν ένα κερί στη Χάρη της πιο λαοφιλούς Αγίας της Εκκλησίας μας.

Κρατώντας βασιλικό στα χέρια, λίγο λάδι ή άρτους και πρόσφορα με ευλάβεια προσέρχονται στο ναό, άνθρωποι κάθε ηλικίας για να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα της αγαπημένης Αγίας των Κρητικών.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, κ.κ. Ευγένιος, μίλησε για τον Βίο της Αγίας Μαρίνας, με λόγια εγκάρδια που άγγιξαν τις ψυχές των πιστών.

Όπως είπε ο Αρχιεπίσκοπος, "Η Αγία μας Εκκλησία μας καλεί να τιμήσουμε αυτήν την παιδίσκη που αρνήθηκε ανδρεία, που έκλεισε τα στόματα των τυράννων, που ομολόγησε με όλη τη δύναμη της ψυχής Της ότι δεν θα πράξει αυτό που Της ζητούσαν, να αποκαθηλώσει δηλαδή την εικόνα του Χριστού από το εικονοστάσι της καρδιάς Της, και να βάλει τα είδωλα που της πρότειναν"

"Η Αγία Μαρίνα σε όλη Της τη ζωή, την έστω ολιγόχρονη, έδωσε τη μαρτυρία της αληθινής πίστεως και της μέχρι αίματος ομολογία, πιστεύοντας ότι να μην φοβάσθε από όσους και όσα σκοτώνουν το σώμα σας, να φοβάσθε αυτούς που σκοτώνουν την αθάνατη ψυχή σας. Και αυτήν να προσέχετε, αυτήν να καλλιεργείτε. Γιατί το μεν σώμα είναι πλασμένο για μια σειρά χρόνων πάνω στη Γη, αλλά η ψυχή είναι πλασμένη για να ζήσει στην αιωνιότητα…", συμπλήρωσε στον λόγο του ο Αρχιεπίσκοπος.

Τόσο στον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό, όσο και κατά τη διάρκεια της νύχτας εκατοντάδες είναι οι πιστοί που καταφθάνουν, άλλοι με τα πόδια και άλλοι σταματώντας τα αυτοκίνητά τους επί της Εθνική Οδού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σημείο υπάρχει ισχυρή αστυνομική παρουσία που φροντίζει να προσέλθουν οι πιστοί με ασφάλεια.

Τον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό παρακολούθησαν ο αντιδήμαρχος Γρηγόρης Περυσινάκης και ο πρόεδρος της Κοινότητας Γαζίου Βαγγέλης Παρασύρης, συνοδευόμενοι από τις οικογένειές τους.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι παρότι οι ναοί της Αγίας Μαρίνας είναι αρκετοί στην ευρύτερη περιοχή το ιερό προσκύνημα πάνω από την Εθνική Οδό συγκεντρώνει κάθε χρόνο χιλιάδες πιστούς κι όπως λένε άνθρωποι που γνωρίζουν καλά και δίνουν το παρών ανελλιπώς επί πολλά χρόνια στη γιορτή της Αγίας Μαρίνας, αιτία είναι τα πολλά θαύματα που έχουν συνδεθεί με το όνομα της.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ