Ανδρέας Σπυρόπουλος από το Ρέθυμνο: «Άμεση κήρυξη του Δήμου Αγίου Βασιλείου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης»

Petite Perle 300×250

Την άμεση κήρυξη του Δήμου Αγίου Βασιλείου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζήτησε, από το Ρέθυμνο, ο γραμματέας της ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Σπυρόπουλος, ενώ ανέφερε ότι οφείλουν να γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες διαδικασίες από τα αρμόδια υπουργεία για αποζημίωση των πολιτών, ενώ ζήτησε και την αναβάθμιση του πυροσβεστικού κλιμακίου στην περιοχή.

Πιο συγκεκριμένα επισκέφθηκε την Κυριακή τις πυρόπληκτες περιοχές του Ρεθύμνου ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, γραμματέας της ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής μαζί με κλιμάκιο του Κινήματος.

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου, που συμμετείχε στο κλιμάκιο, δήλωσε ότι η καταγραφή της καταστροφής θα ξεκινήσει από Δευτέρα. Μάλιστα, ζήτησε άμεσες αποζημιώσεις, ανασυγκρότηση επιχειρησιακού και αναπτυξιακού σχεδίου καθώς και αποκατάσταση των υποδομών και της αγροτικής παραγωγής. «Η καταστροφή είναι τεράστια τόσο για το περιβάλλον όσο και την οικονομία του τόπου», πρόσθεσε.

Η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή περιέγραψε την απελπιστική κατάσταση στις πυρόπληκτες περιοχές, την οποία και η ίδια βίωσε τις προηγούμενες μέρες, ενώ υπογράμμισε ότι η περιφέρεια θα βοηθήσει όσο μπορεί τους πληγέντες και την τοπική κοινωνία. Ακόμη, ανέφερε ότι έχει ήδη προγραμματιστεί ραντεβού με τους αρμόδιους, καθώς και τον κύριο Στέλιο Πέτσα, αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών για θέματα Αυτοδιοίκησης, για απαίτηση πυροσβεστικού κλιμακίου Δ τάξης. Στο τέλος έκανε έκκληση στην Πολιτεία να ακούσει και να βοηθήσει την τοπική κοινωνία του Αγ. Βασιλείου.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ