Ικανοποίηση του Τ. Θεοδωρικάκου από το έργο της ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη

by fonimaleviziou.gr

Τελευταία Ενημέρωση:

Την ικανοποίηση του για το έργο της ΕΛΑΣ στην Κρήτη, εξέφρασε εχθές από τα Χανιά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, κλείνοντας την τριήμερη επίσκεψη του στην Κρήτη.

Στη συνάντηση με αξιωματικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, σημείωσε: «Και εδώ στα Χανιά η εικόνα είναι ικανοποιητική από το σημαντικό έργο αστυνόμευσης που παράγει η αστυνομία η οποία σε πολύ μεγάλο βαθμό, βρίσκεται κοντά στους πολίτες».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τους επιτελείς της ΕΛΑΣ στα Χανιά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της αντιμετώπισης των τροχαίων ατυχημάτων και όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους, «ήδη η Αστυνομική Διεύθυνση οργανώνει νέες πρωτοβουλίες σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, με την αυτοδιοίκηση, με επισκέψεις στα σχολεία όταν ανοίξουν ξανά, προκειμένου να μπορεί να αντιμετωπιστεί η πολύ μεγάλη αυτή, κοινωνική μάστιγα».

Σύμφωνα με τον κ Θεοδωρικάκο οι στατιστικές δείχνουν ως βασικές αιτίες των τροχαίων το αλκοόλ, τη μέθη και τη χρήση κινητού. «Θα παρακολουθούμε διαρκώς την δράση των υπηρεσιών μας σε αυτό τον τομέα», τόνισε.

Ένα ακόμα θέμα που συζητήθηκε ήταν αυτό της ενεργειακής αναβάθμισης του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων, με τον Υπουργό να κάνει λόγο για μια πολύ σημαντική παρέμβαση με πολύ μεγάλη σημασία.

Κατά την επίσκεψη του στα Χανιά ο κ. Θεοδωρικάκος συναντήθηκε με την Αστυνόμο Β’ Μάρθα Κίτσιου η οποία την προηγούμενη Δευτέρα, κάνοντας χρήση των γνώσεων της στις πρώτες βοήθειες έσωσε βρέφος που κινδύνεψε σε παραλία της πόλης.

Όπως είπε, «μητέρα δύο μικρών παιδιών έδειξε το ανθρώπινο πρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας και την αποτελεσματικότητά της. Όλα αυτά που κάνουν την Αστυνομία απαραίτητη για την ασφάλεια μας. Της αξίζουν πολλά μπράβο και είμαι σίγουρος ότι εδώ στα Χανιά και σε όλη την Ελλάδα είναι χιλιάδες αστυνομικοί που σώζουν ζωές χάρη στον επαγγελματισμό και την αυτοθυσία τους».

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ρωτήθηκε από δημοσιογράφο για το πρόβλημα της υποστελέχωσης της ΕΛΑΣ και στα Χανιά, επισημαίνοντας ότι η αστυνομία σε όλη την Ελλάδα έχει ένα συγκεκριμένο δυναμικό περί τους 56.000 άνδρες και γυναίκες.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, «εμείς φροντίζουμε την ορθολογική κατανομή αυτών των ανθρώπων όσο αυτό είναι εφικτό.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Related Articles