Κέρη: Η καμένη έκταση από το drone της ΛΕΦΕΔ (βίντεο – Φωτογραφίες)

Petite Perle 300×250

Η φωτιά στο δάσος της Κέρης το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου (16/7) έκαψε μια μεγάλη έκταση της δασώδους περιοχής, η οποία το τελευταίο διάστημα έχει – προφανώς – μπει στο στόχαστρο, καθώς τα περιστατικά πυρκαγιών είναι συνεχόμενα.

Η πυροσβεστική υπηρεσία του Ηρακλείου, που είχε διαθέσει ένα μεγάλο μέρος του δυναμικού της στην μεγάλη επιχείρηση κατάσβεσης της πύρινης λαίλαπας που κατέκαψε το νότιο Ρέθυμνο, κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες για την κατάσβεση της φωτιάς. Στο έργο της, βοήθησαν σημαντικά τα ελικόπτερα που έκαναν ρίψεις νερού, ενώ η δύναμη των πυροσβεστών ενισχύθηκε από 30 περίπου στελέχη του Π.Σ. που είχαν φτάσει στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου με προορισμό το Ρέθυμνο, ωστόσο η μεγάλη φωτιά στην Κέρη ανέτρεψε τον σχεδιασμό.

Επίσης, στην Κέρη βρέθηκαν μηχανήματα και υδροφόρες του δήμου Μαλεβιζίου, εθελοντές κάτοικοι που προσέτρεξαν στο σημείο και μέλη της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΕΦΕΔ) – Παράρτημα Ηρακλείου. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν δύσκολο, ωστόσο κατάφεραν να οριοθετήσουν και στη συνέχεια να σβήσουν το πύρινο μέτωπο, ενώ τα επόμενα 24ωρα παρέμενε στο σημείο δύναμη της Πυροσβεστικής και έφεδροι της ΛΕΦΕΔ Ηρακλείου.

Οι εικόνες της καμένης έκτασης στο δάσος της Κέρης είναι από το drone του τοπικού παραρτήματος της ΛΕΦΕΔμέλη της οποίας επιτηρούν το σημείο, πάντα σε συνεννόηση με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηρακλείου και την Περιφέρεια Κρήτης. Μάλιστα, στη φωτιά που είχε ξεσπάσει στην ίδια περιοχή στις Ιουλίου, ο ρόλος της ΛΕΦΕΔ ήταν καθοριστικός καθώς μέλη της εντόπισαν την εστία και ειδοποίησαν την πυροσβεστική, ενώ συμμετείχαν και στην κατάσβεση.


*Κείμενο φωτογραφίες από το defenceline.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ