Κρουσώνας: Τι οδήγησε τα έξι μέλη στην παραίτηση- Επίκειται συνάντηση που θα κρίνει αν θα γίνει ανάκληση της απόφασης του Τοπικού

Petite Perle 300×250

Της Κορίνας Καφετζοπούλου

Τα έργα της καθημερινότητα  που δεν έχουν  δρομολογηθεί στον Κρουσώνα όπως αναφέρουν  μέλη του Τοπικού Συμβουλίου που παραιτήθηκαν το πρωί αλλά   και η συσσωρευμένη πίεση και ενίοτε δυσφορία που δέχονταν για καταστάσεις που δεν είναι υπεύθυνα να λύσουν όπως λένε, από τους συνδημότες, ήταν οι δύο βασικές αιτίες για τις σημερινές εξελίξεις.  Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πριν 2,5 μήνες στο γραφείο του Δημάρχου έφτασε η πρόεδρος Πελαγία Φασουλάκη, και του κατέθεσε υπόμνημα με σειρά ζητημάτων που ταλανίζουν την περιοχή. Μικρότερα ή μεγαλύτερα έργα που θα δώσουν μια ανάσα.

Σε εκείνη τη συνάντηση είχε δοθεί τελεσίγραφο όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες ότι αν δουν ότι δεν δρομολογούνται εξελίξεις τόσο για την περιοχή του Κρουσώνα όσο και για την Κιθαρίδα, θα κατέθεταν τις παραιτήσεις τους. Αυτό έγινε το πρωί της Τρίτης όπου έξι από τα επτά μέλη του τοπικού συμβούλιου ( το 7ο δεν συμμετείχε εξ΄αρχης στο όργανο) υπογράφοντας το ίδιο κείμενο κατέθεσαν στο Πρωτόκολλο τις παραιτήσεις τους, όπως ήδη έχει γράψει η Φωνή του Μαλεβιζίου.  Οι επιστολές υπογράφονταν από τους : Πελαγία Φασουλάκη, Φώτη Τρυπιδάκη, Μαρία Βαλτζάκη, Γιώργο Φιλιππίδη, Λευτέρη Σουλτάτο και Γεωργία Τσαγκαράκη.

Το κείμενο είναι λιτό και αναφέρει ότι οδηγούνται στην παραίτηση επειδή δεν είχαν ανταπόκριση στα αιτήματα που είχαν θέσει.

Μέλη αναφέρουν επίσης ότι όποια έργα που έχουν γίνει μέχρι σήμερα δεν ήταν αρκετά.

Λένε επίσης ότι για την τοπική κοινωνία σημασία έχουν ζητήματα που σχετίζονται με τα ταφοπέδια, με τις ασφαλτοστρώσεις, χώρους στάθμευσης, αγροτική οδοποιία, αναβάθμιση περιοχής σφαγείου κ.α, που μένουν στάσιμα.   

Η εξέλιξη αυτή αιφνιδίασε το δήμαρχο Μενέλαο Μποκέα και τον αντιδήμαρχο Γρηγόρη Φασουλάκη, που μόλις χθες ήταν στον Κρουσώνα για σημαντικά έργα αναβάθμισης του Γυμνασίου και του Λυκείου, την ώρα που είναι σε εξέλιξη εργασίες στον δρόμο Κιθαρίδα Κρουσώνας.

Από εκείνη την ώρα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι σε εξέλιξη διαβουλεύσεις για να λήξει αναίμακτα μια υπόθεση που έσκασε ως βόμβα στο Μαλεβίζι και δεν έχει και προηγούμενο με σύσσωμη παραίτηση Τοπικού Συμβουλίου.

Από το περιβάλλον του  Δημάρχου αναφέρεται ότι υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας για την επίλυση όλων των θεμάτων μέσα από τα εκλεγμένα όργανα που εμπιστεύτηκαν οι Κρουσιανιώτες.

Αναφέρεται επίσης ότι η περιοχή δεν είναι παραγκωνισμένη κα γίνεται λόγος για ακραία αντίδραση. Αναφέρεται επίσης ότι έχουν δρομολογηθεί σειρά έργων υψηλού προϋπολογισμού που ξεπερνούν τις 500.000 ευρώ, το καθένα, όπως το Τυροκομείο του Κρουσώνα αλλά και η αξιοποίηση του παλιού συνεταιρισμού.

Οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι όλοι ρίχνουν τους τόνους αλλά δεν ξέρει κανείς αν θα υπάρξει "λευκός" καπνός στο τέλος. Αυτή τη στιγμή συνεδριάζουν τα μέλη που παραιτήθηκαν σύμφωνα με πηγές ενώ σε λίγη ώρα ή αύριο θα γίνει συνάντηση με τον Δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο Οικονομικών. Όλοι για αυτή την υπόθεση που έχει προβληματίσει αλλά και διχάσει την τοπική κοινή γνώμη βρίσκονται σε αναμονή .

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ