Ψεκασμοί δακοκτονίας σε περιοχές των δήμων Ηρακλείου και Μαλεβιζίου σε Φόδελε και Ρογδιά

by MANOS FARSARAKHS

Τελευταία Ενημέρωση:

Η Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου γνωστοποιεί ότι με την προϋπόθεση των κατάλληλων καιρικών συνθηκών θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω δολωματικοί ψεκασμοί:

Τετάρτη 20-07-2022 θα ξεκινήσει ο δεύτερος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας στη Καλλιθέα.

Την Παρασκευή 22-07-2022 θα ξεκινήσει ο δεύτερος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας στο Φόδελε και στο Σκαλάνι.

Το Σάββατο 23-07-2022 θα ξεκινήσει ο δεύτερος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας στη Ρογδιά.

Παρακαλούνται όσοι ελαιοπαραγωγοί έχουν περιφραγμένα ελαιόφυτα να μεριμνήσουν ώστε ο εργολάβος ψεκασμού να έχει πρόσβαση στα δένδρα τους για να μπορεί να τα ψεκάσει και οι βιοκαλλιεργητές να σημαδέψουν τα ελαιόφυτά τους για να αποφευχθεί ανεπιθύμητος ψεκασμός.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά καρποφορίας με δεδομένο ότι σε αυτές η αποτελεσματικότητα των δολωματικών ψεκασμών είναι εξαιρετικά αμφίβολη οπότε οι παραγωγοί ίσως χρειαστεί να επέμβουν με ίδια μέσα.

Επίσης επισημαίνεται η υποχρέωση του εργολάβου καθ’όλη τη διάρκεια των ψεκασμών, να αναρτά από την προηγούμενη μέρα, σε εμφανή δημόσιο χώρο, τις τοποθεσίες στις οποίες θα πραγματοποιούνται ψεκασμοί προκειμένου να λαμβάνουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοκαλλιεργητές. Οι τελευταίοι επιβάλλεται να επισκέπτονται συχνά τα ελαιόφυτά τους διαπιστώνοντας την καλή εφαρμογή των ψεκασμών και την αποτελεσματικότητά τους και να μεταφέρουν στην υπηρεσία μας έγκαιρα όποιο πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους.

Τηλ. Επικοινωνίας  ΔΑΑ ΠΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ:  2810252976 – 2813407980

Related Articles