Σ. Βαρδάκης: Η Κυβέρνηση με τις επιλογές της, αποκλείει χιλιάδες παιδιά από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο

Petite Perle 300×250

Στη σύσκεψη που συγκάλεσε η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου (Ε.Π.Σ.Η.), με αφορμή το Ηλεκτρονικό Μητρώο αθλητικών σωματείων και τον αποκλεισμό δεκάδων ποδοσφαιρικών σωματείων από τη χρήση αθλητικών εγκαταστάσεων, συμμετείχε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης.

         «Εκφράστηκε πραγματικά μία κραυγή αγωνίας των ποδοσφαιρικών σωματείων, όπως εκφράστηκε δια μέσου του προέδρου της Ε.Π.Σ.Η., καθώς η Κυβέρνηση, αντί να διευκολύνει τη συγκρότηση του ηλεκτρονικού μητρώου, θέτει συνεχώς προσκόμματα. Δυστυχώς με αυτή τη τακτική, φοβόμαστε ότι θα οδηγηθούμε σε αναβολή των πρωταθλημάτων για φέτος αλλά και γενικότερα σε αφανισμό του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, στο οποίο συμμετέχουν χιλιάδες αθλητές, η πλειοψηφία των οποίων μικρά παιδιά. Ήδη ο κίνδυνος είναι ορατός, καθώς, όπως ενημερωθήκαμε, μόλις 9 από τα 82 ποδοσφαιρικά σωματεία του Νομού, έχουν ολοκληρώσει τις απαιτούμενες διαδικασίες, που έχουν καταληκτική ημερομηνία την 31η Ιουλίου.

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, θα ζητήσουμε από το αρμόδιο Υπουργείο να υπάρξει οπωσδήποτε καταρχήν παράταση στην προθεσμία εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο, ώστε να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος για μια ουσιαστική διαβούλευση που θα οδηγήσει στην απαραίτητη απλούστευση των διαδικασιών που απαιτούνται για την εγγραφή στο Μητρώο.», δήλωσε ο Σωκράτης Βαρδάκης μετά το τέλος της σύσκεψης.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ