Αθλητική πανδαισία επί 4 ημέρες στο Ηράκλειο με έξι διαφορετικές αγωνιστικές δράσεις

Petite Perle 300×250

Επίκεντρο πολλών και σπουδαίων αθλητικών εκδηλώσεων θα είναι το Ηράκλειο από αύριο Πέμπτη, 21 Ιουλίου και έως την Κυριακή 24 Ιουλίου! Ένα τετραήμερο έντονης και ποικίλης αγωνιστικής δράσης με έξι διαφορετικά αθλήματα σε τρία διαφορετικά σημεία, στο Karteros Beach Sports Center, στο Στάδιο Ελευθερίας και στην πλατεία Αγίας Αικατερίνης στον Άγιο Μηνά.

Όλες οι διοργανώσεις διεξάγονται με την υποστήριξη του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη. Άλλωστε, είναι καθημερινή η φροντίδα ανάδειξης και ενίσχυσης κάθε αθλήματος, ανεξαρτήτως δημοφιλίας, στο πλαίσιο ανάπτυξης του ερασιτεχνικού μας αθλητισμού.

Αναλυτικά:

  • Παγκρήτιο Beach Soccer Festival (21-24/7)
  • To 1o τουρνουά ποδοσφαίρου στην άμμο που θα διεξαχθεί στις Εθνικές Παράκτιες Αθλητικές Εγκαταστάσεις στον Καρτερό για Άνδρες, Γυναίκες, Παλαίμαχους και Κ16, υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού, σε συνδιοργάνωση όλης της οικογένειας του ΟΦΗ (Ερασιτέχνης και Παλαίμαχοι, με την υποστήριξη της ΠΑΕ), του του αθλητικού Συλλόγου «Ευγένιος Γκέραρντ» και φυσικά του ΕΑΚ Ηρακλείου και της Οργανωτικής Επιτροπής των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 2023».
  • Προσκεκλημένοι και οι Παλαίμαχοι του Ηρακλή για να αγωνιστούν την Κυριακή 24/7 απέναντι σε εκείνους του ΟΦΗ, για τα 35 χρόνια από τον μεταξύ τους ιστορικό τελικό Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα προβληθεί και το σχετικό εορταστικό ντοκιμαντέρ του Κυπελλούχου ΟΦΗ.
  • Δηλώσεις συμμετοχών στο 6941-571901 και στο [email protected] με όλα τα έσοδα να διατίθενται στην «Ηλιαχτίδα», τον Παγκρήτιο Σύλλογο Γονέων και Φίλων Παιδιών με Νεοπλασία.
  • Beach Volley, Regional Juniors U19 (22-24/7)

Οι Παγκρήτιοι προκριματικοί αγώνες Μπιτς Βόλεϊ αγοριών και κοριτσιών στην ηλικιακή κατηγορία κάτω των 19 ετών, για την πρόκριση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, από την Ένωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Κρήτης. 

Στο Karteros Beach Sports Center, Παρασκευή και Σάββατο από το πρωί έως αργά το απόγευμα και την Κυριακή το απόγευμα οι τελικοί.

Διεθνές Κύπελλο Πυγμαχίας «Minoas Cup» (22-23/7)

Επί διήμερο (Παρασκευή και Σάββατο από τις 7 μ.μ.) θα διεξαχθεί στην Πλατεία Αγίας Αικατερίνης, στον Άγιο Μηνά, το 15ο 4εθνές τουρνουά της Ομοσπονδίας Πυγμαχίας με 80 αθλήτριες και αθλητές από Ελλάδα – Κύπρο, Ισραήλ και Σουηδία.

  • Fitness on the Beach (22-23/7)

Για 1η φορά όλα τα γυμναστήρια του Ηρακλείου μεταφέρουν τις δραστηριότητες τους στο Karteros Beach Sports Center, σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Αθλητισμού και το ΕΑΚ Ηρακλείου, για ένα διήμερο -από το απόγευμα της Παρασκευής και όλη μέρα το Σάββατο- γεμάτο γυμναστική, ενέργεια και μουσική.

Pilates, Yoga, Zumba, BodyPump, Crosstraining, Tabata, Functional Training, CoreChallenge, 90's Aerobic, 3on3 CrossFit κ.ά.

  • Διασυλλογικό Τοξοβολίας (23/7)
  • Πανελλήνιοι αγώνες ανοιχτού χώρου για όλες τις ηλικιακές κατηγορίες στα Ολυμπιακά Σύνθετα Παραδοσιακά Τόξα και αναπτυξιακό, από τον ΓΣ Αθλοκίνηση, υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού, στο Στάδιο Ελευθερίας το Σάββατο το απόγευμα.
  • Raining Avalanche Awareness (24/7) 
  • Εκπαιδευτικό δρώμενο, με σκοπό τη γνωριμία με τον βασικό εξοπλισμό ανεύρεσης και διάσωσης θύματος χιονοστιβάδας και τα πρωτόκολλα χρήσης του, από την Ομοσπονδία Ορειβασίας και Αναρρίχησης και την ΑΜΚΕ «Το Μαύρο Πρόβατο», σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Αθλητισμού και το ΕΑΚ Ηρακλείου, την Κυριακή στις 5.30 μ.μ. στο Karteros Beach Sports Center.
  • Για 1η φορά τέτοια δράση στη χώρα μας, για καλλιέργεια ασφαλούς κουλτούρας ενασχόλησης με τις δραστηριότητες αναψυχής του χειμερινού βουνού και, μάλιστα, στην άμμο που προσομοιάζει άψογα τις συνθήκες ανεύρεσης στο χιονισμένο πεδίο.
  • Καλεσμένος, ειδικός από τη γαλλική εταιρία ARVA, η οποία επινόησε και κατασκεύασε πομποδέκτες ανεύρεσης θυμάτων χιονοστιβάδας. 

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ