Ιταλία: Έτοιμος ο Μάριο Ντράγκι να ξαναχτίσει τον κυβερνητικό συνασπισμό

Petite Perle 300×250

πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι απηύθυνε έκκληση για ένα νέο «σύμφωνο» εμπιστοσύνης για την διάσωση της ιταλικής κυβέρνησης, κατά την ομιλία του ενώπιον της ιταλικής Γερουσίας, δηλώνοντας έτοιμος να ξαναχτίσει τον κυβερνητικό συνασπισμό.

Μιλώντας στη Γερουσία, ανέφερε ότι η έντονη υποστήριξη των τελευταίων ημερών στο πρόσωπό του δεν μπορεί να αγνοηθεί.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός ανέφερε στη Γερουσία ότι η απόφασή του την περασμένη εβδομάδα να υποβάλει την παραίτησή του μετά την αποτυχία του Κινήματος των 5 Αστέρων (M5S) να υποστηρίξει την κυβέρνηση σε ψήφο εμπιστοσύνης ήταν «τόσο οδυνηρή όσο και υποχρεωτική».

Διευκρίνισε ότι συμφώνησε με την απόφαση του προέδρου Σέρτζιο Ματαρέλα να αρνηθεί να δεχθεί την παραίτησή του την περασμένη Πέμπτη. 

Ο κ. Ντράγκι υπενθύμισε ότι ο Ιταλός πρόεδρος του ζήτησε να σχηματίσει κυβέρνηση εθνικής ενότητας στις αρχές του 2021 μετά την κατάρρευση της προηγούμενης κυβέρνησης για να αντιμετωπίσει την υγειονομική, κοινωνική και οικονομική έκτακτη ανάγκη που αντιμετώπιζε η Ιταλία εν μέσω της πανδημίας COVID-19.

Αλλά τόνισε ότι «ένας πρωθυπουργός που δεν έχει παρουσιαστεί ποτέ ενώπιον των ψηφοφόρων (στις εκλογές) χρειάζεται ευρεία υποστήριξη (από τα πολιτικά κόμματα)»

Πηγή: skai.gr – ΑΜΠΕ

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ