Ν. Αναστασιάδης: Αυτή η θλιβερή επέτειος να είναι η τελευταία με το νησί μας μοιρασμένο

Petite Perle 300×250

"Αυτή η θλιβερή επέτειος να είναι η τελευταία με το νησί μας μοιρασμένο και τους πολίτες μας να στερούνται πανανθρώπινα δικαιώματα", αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Ο κος Αναστασιάδης σημειώνει:

«Σήμερα τιμούμε τους ήρωες που έπεσαν υπερασπιζόμενοι τη δημοκρατία και εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας. Τους σεβαστούς τους συγγενείς και συγγενείς αγνοουμένων. Τους αιχμαλώτους και τραυματίες πολέμου. 48 χρόνια μετά η Κύπρος υποφέρει από τις βάναυσες συνέπειες της εισβολής.

Παρά τις επίπονες μας προσπάθειες, η Τουρκία συνεχίζει να επιδεικνύει την ίδια αδιαλλαξία. Η Τουρκική εμμονή σε απαράδεκτες θέσεις που δεν συνάδουν σε σύγχρονα κράτη οδηγούσε σε εκτροχιασμό της κάθε διαπραγματευτικής διαδικασίας.

Δεν θα αποδεχτούμε ποτέ την επιλογή της παράδοσης. Στόχος μας παραμένει όπως η Κύπρος, επανενωθεί και απαλλαγμένη από εξαρτήσεις τρίτων, να δίδει πραγματικά την προοπτική ειρηνικής συνύπαρξης για όλους τους νόμιμους κατοίκους, μέσα στο πλαίσιο του κεκτημένου και των αξιών της ΕΕ».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ