Σημαντικούς στόχους έθεσε για την Τύλισο ο Πολιτιστικός Σύλλογος-Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Petite Perle 300×250

Στην πρώτη του συνεδρίαση μετά την αναδιάρθρωση του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Τυλίσου και την ανάληψη της προεδρίας από το Βαγγέλη Τσαγκαράκη ανακοινώθηκαν οι δράσεις αλλά και οι εκδηλώσεις μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Επίσης κατατέθηκαν προτάσεις και μπήκαν ρεαλιστικοί στόχοι που το Δ.Σ. θα προσπαθήσει να υλοποιήσει πάντα με γνώμονα την καλυτέρευση της καθημερινότητας των κατοίκων της Τυλίσου, αλλά και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση:

Το Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Τυλίσου συνεδρίασε για για πρώτη φορά μετά από την αλλαγή της θέσης του Προέδρου και του Αντιπροέδρου με θέμα των φετινών δράσεων και αποφάσισε τα παρακάτω:

1) 23/07/2022 Ημέρα καθαριότητας, όπου θα οργανώσουμε ομαδική καθαριότητα για τα σοκάκια της Τυλίσου και στον κεντρικό δρόμο.
2) 27/07/2022 ΒΡΑΔΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
Α)Προβολή παιδικής ταινίας για τους μικρούς μας φίλους ώρα 18,00.
Β)Προβολή ντοκιμαντέρ Εκκλησιαστικού περιεχομένου ώρα 19,30.
Γ)Προβολή ταινίας κωμωδίας για μικρούς και μεγάλους ώρα 21,00.
3) 05/08/2022 Κέρασμα για την εορτή της Εκκλησίας μας <<Αφέντης Χριστός>>
4) 12/08/2022 Βραδιά ΤΖΑΖ , μια βραδιά όπου θα ταξιδέψουμε από την ΓΗ στην ΣΕΛΗΝΗ έχοντας σαν όχημα τους μαγευτικούς ήχους της μουσικής ΤΖΑΖ.
5) 25/08/2022 Κρητική βραδιά όπου θα μας κρατήσει παρέα το συγκρότημα του κ. Μακριδάκη.
6) 31/08/2022 Ημέρα αθλοπαιδιών όπου θα διεξαχθούν αγωνίσματα για μικρούς και μεγάλους και απονομή βραβείων στους νικητές.
Α) ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΑΒΛΙ
Β) ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΡΕΦΑΣ
Γ) ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΠΕΡΝΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΙΝΙ
Δ)ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΤΡΑΒΑ ΤΟ ΣΧΟΙΝΙ
Δ) ΠΙΑΣΕ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ
Ε) ΣΠΑΣΕ ΤΟ ΜΠΑΛΟΝΙ
Ζ) ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
Η) ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΕΣ
7) 09/09/2022 Καλοκαιρινό πάρτυ όπου θα μας κρατήσει παρέα ο DJ Περβολαράκης Γεώργιος
8) 29/09/2022 Πολιτιστικό Δρώμενο με θέμα <<ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ>>
9) Ημέρα δεντροφύτευσης όπου όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να επαναφέρουμε το πράσινο εις την πολύτιμη τοποθεσία της ΚΕΡΗΣ τον μήνα Οκτώβριο.
10) 05/12/2022 Γιορτή μπακαλιάρου, το έθιμο όπου έγινε εορτή την παραμονή της εορτής του Αγίου Νικολάου.

Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου επίσης κατέθεσε προτάσεις – στόχους όπου θα υλοποιούνται σταδιακά και θα χρηματοδοτηθούνε από τα έσοδα όπου θα έχει ο σύλλογος από τις Εκδηλώσεις όπου θα κάνει έχοντας πάντα σαν γνώμονα τον ρόλο των Πολιτιστικών Συλλόγων ως μέσο ανάδειξης του Πολιτισμού αλλά παράλληλα και ένα μέσο επίλυσης των προβλημάτων των τοπικών κοινοτήτων όπου εκπροσωπεί ο κάθε Πολιτιστικός Σύλλογος με ότι δυνάμεις έχει και σε όποια θέματα μπορεί να παρέμβει.
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ-ΣΤΟΧΟΙ
-Στελέχωση ενός οχήματος με πλήρης εξοπλισμό πυρόσβεσης ώστε να συμβάλει στην πρόληψη και πυρόσβεση του τόπου μας όπου ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό έχει πληγεί αρκετές φορές.
-Δημιουργία Ομάδων Περιπολιών Πρόληψης και Αντιμετώπισης Πυροπροστασίας, όπου θα περιπολούν ιδιαιτέρως τους Θερινούς μήνες.
-Τοποθέτηση ξύλινων καλαίσθητων πινακίδων όπου θα ονοματίζουν τα μαγαζιά και τα σοκάκια του τόπου μας,
-Ανάπλαση τοίχου Πάρκινγκ με φωτογραφία της Τυλίσου καθώς και με Φωτογραφίες από διάφορα μέρη της Τυλίσου,
-Οικονομική ενίσχυση της Ενορίας μας έτσι ώστε να βοηθήσουμε στην συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων, γιατί πρέπει όλοι μας να συμβάλουμε με κάθε τρόπο στην διατήρηση της Εκκλησιαστικής κληρονομιάς μας όπου είναι όπου σηματοδοτεί και της Ελπίδας αλλά και της Πίστης μας.
-Οργάνωση εκτεταμένης δεντροφύτευσης έτσι ώστε να βοηθήσουμε εις την ανάπλαση του καταπληκτικού και μοναδικού παράλληλα τόπου όπου έχουμε και ονομάζεται <<Δάσος της Κέρης>>,
-Δωρεά βιβλίων εις τον οργανισμό Inlibrovita ''δώστε στο βιβλίο ζωή'',
-Μακροχρόνιος στόχος μας είναι και η βοήθεια του Πολιτιστικού Συλλόγου Τυλίσου για την ανάπλαση του μονοπατιού προς την <<Κρύα Βρύση>>.

Ο Πρόεδρος
Πολιτιστικού Συλλόγου Τυλίσου
Τσαγκαράκης Ευάγγελος

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ