Θεσσαλονίκη: “Δεν βρέθηκαν στοιχεία που να επιβάλουν την άμεση εισαγωγή της” – Τι απαντά το “Ιπποκράτειο” για την έγκυο

by KORINA KAFETZOPOULOU

Τελευταία Ενημέρωση:

Στις καταγγελίες του ζευγαριού από τη Θεσσαλονίκη ότι η ετοιμόγεννη έγκυος πήγε στο “Ιπποκράτειο” αλλά την έδιωξαν επειδή έληγε η εφημερία, απαντά το νοσοκομείο. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την καταγγελία όταν η γυναίκα μεταφέρθηκε στο “Παπαγεωργίου” που εφημέρευε, δεν την υπέβαλαν σε επείγουσα καισαρική τομή, με αποτέλεσμα να υποστεί επιπλοκές και να χαθεί η ζωή του νεογέννητου παιδιού της.

Σε σημερινή ανακοίνωση, το “Ιπποκράτειο” Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης κάνει λόγο για ανακριβή στοιχεία που αναφέρονται σε δημοσιεύματα και υποστηρίζει ότι η εν λόγω γυναίκα εξετάστηκε από μαία και ιατρό εφημερίας, όπως προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο και υπεβλήθη στις απαραίτητες εξετάσεις.

Δεν βρέθηκαν στοιχεία που να επιβάλουν την άμεση εισαγωγή της“, επισημαίνεται στην ανακοίνωση όπου προστίθεται ότι το νοσοκομείο “διαχρονικά επιτελεί στο ακέραιο το υπηρεσιακό του καθήκον για την lege artis παροχή υπηρεσιών υγείας στον πολίτη και είναι στη διάθεση κάθε ελεγκτικής αρχής αναφορικά με καταγγελίες περί του αντιθέτου”.

Αναλυτικά, το “Ιπποκράτειο” Θεσσαλονίκης επισημαίνει:

“Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα αναφορικά με την ιατρική αντιμετώπιση περιστατικού, και των ανακριβών στοιχείων που σ΄ αυτά αναφέρονται, από τον διενεργηθέντα στο αρχείο του Νοσοκομείου έλεγχο προκύπτει ότι στις 26 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 7.25 π.μ., προσήλθε έγκυος σε τελειόμηνη κύηση με αναφερόμενο κοιλιακό άλγος και διαγνωσμένη από ημερών με COVID-19. Σύμφωνα με το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο, εξετάστηκε από τη μαία και την ιατρό της εφημερίας σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για τις θετικές σε COVID-19 εγκύους. Διενεργήθηκαν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και δεν βρέθηκαν στοιχεία που να επιβάλουν την άμεση εισαγωγή της. Η έγκυος αποχώρησε από το τμήμα επειγόντων στις 8.10 π.μ., χωρίς αιμόρροια ή άλλη συμπτωματολογία και με οδηγίες. Τα στοιχεία του ιατρικού της φακέλου της χορηγήθηκαν την 9-6-22 κατόπιν αιτήσεως της. Το προσωπικό, ιατρικό και μη, του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» διαχρονικά επιτελεί στο ακέραιο το υπηρεσιακό του καθήκον για την lege artis παροχή υπηρεσιών υγείας στον πολίτη και είναι στη διάθεση κάθε ελεγκτικής αρχής αναφορικά με καταγγελίες περί του αντιθέτου. Το ίδιο δε στο πλαίσιο της διαφάνειας διερευνά όλες τις αναφορές – καταγγελίες που κατατίθενται στην αρμόδια υπηρεσία”.

enikos.gr

Related Articles