Βρεφονηπιακοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις -Τι αλλάζει (παραδείγματα)

Η υφυπουργός Εργασίας Δ. Μιχαηλίδου ανακοίνωσε σε τηλεοπτική της παρουσία, την ημερομηνία που  θα βγει η απόφαση για τους βρεφικούς και τους παιδικούς σταθμούς της ΕΕΤΑΑ (ΕΣΠΑ).

Όπως είπε: Αυτή την εβδομάδα που μας έρχεται εκδίδεται η υπουργική απόφαση, για να μπορέσει να υπάρξει ένας συνολικός συντονισμός, και η αλλαγή θα έχει να κάνει με τα αυξημένα ποσοστά συμμετοχής. Αμέσως μετά την ΚΥΑ, θα ανοίξει και η πλατφόρμα για τις αιτήσεις.

"Ειδικότερα, ως προς τα εισοδηματικά κριτήρια, θα υπάρχουν αλλαγές και δίνω ένα παράδειγμα:  Μια οικογένεια με δυο παιδιά και μεικτό εισόδημα 33.000 ευρώ, θα μπορεί πλέον να πάρει voucher", είπε, τονίζοντας ότι συγκριτικά με τις άλλες χρονιές, θα μείνουν πολλές λιγότερες οικογένειες «εκτός».

"Είμαστε κοντά στο να εκπληρώσουμε τη δέσμευσή μας, «κανένα παιδί να μη μείνει εκτός βρεφονηπιακού σταθμού»", πρόσθεσε.

Όπως είπε η κα Μιχαηλίδου, από Σεπτέμβρη (ιδίως στην Αττική) θα έχουμε καλύτερους και αναβαθμισμένους βρεφονηπιακούς σταθμούς, καθώς ξεκινάει και το πρόγραμμα «ΚΥΨΕΛΗ», που θα δίνει έμφαση στη δημιουργική απασχόληση των παιδιών αλλά και στην πρώιμη ανίχνευση αναπηριών, μέσω ειδικών τεστ.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ