Ολ. Τελιγιορίδου – Στ. Αραχωβίτης: "Να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση τη θέση της για τις συνδεδεμένες ενισχύσεις"

Petite Perle 300×250

Ένα από τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν τον εθνικό στρατηγικό σχεδιασμό για τη νέα ΚΑΠ είναι το καθεστώς των συνδεδεμένων ενισχύσεων και η κατεύθυνση πόρων για τη στήριξη παραγωγικών κλάδων που το έχουν ανάγκη. Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχει θολό τοπίο για τις προτάσεις που έχει καταθέσει η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η ασάφεια των κυβερνητικών δηλώσεων και διαρροών σχετικά με τη συνδεδεμένη των βοοειδών που δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα δοθεί προς ενίσχυση των εγχώριων εκτροφών για πάχυνση εγχώριων ζώων ή των εισαγόμενων ζώων που εκτρέφονται στη χώρα για 5 μήνες. 

Στο πλαίσιο αυτό, η Ολυμπία Τελιγιορίδου και ο Σταύρος Αραχωβίτης κατέθεσαν Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων (Α.Κ.Ε.), ζητώντας από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τα αντίγραφα από τα σχετικά έγγραφα που κατέθεσε το ΥΠΑΑΤ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ 2023-2027, σχετικά με το καθεστώς των συνδεδεμένων ενισχύσεων στα βοοειδή και στα υπόλοιπα αγροτικά προϊόντα.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ