Σουφλί: Κοντά στον οικισμό Δαδιά οι φλόγες – Μάχη να μην περάσει την αντιπυρική ζώνη

Petite Perle 300×250

Δραματική είναι η κατάσταση στο Σουφλί, καθώς οι φλόγες έχουν πλέον φτάσει κοντά στον οικισμό της Δαδιάς, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις με υπεράνθρωπη προσπάθεια να δίνουν μάχη να μη πλησιάσει στο χωριό.

Η φωτιά δεν ξεπέρασε τις αντιπυρικές ζώνες του οικισμού, όμως είναι κρίσιμες οι επόμενες ώρες, καθώς το θερμικό φορτίο είναι υψηλό και οι καιρικές συνθήκες, δεν ευνοούν τους πυροσβέστες.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημ. Πέτροβιτς, είπε ότι οι ώρες είναι δύσκολες και η νύχτα θα είναι δύσκολη. Όπως σημείωσε όλοι ελπίζουν πως η αντιπυρική ζώνη θα «αντέξει», ενώ γίνονται προσπάθειες να διευρυνθεί.

Επί ποδός, πέρα από τους πυροσβέστες, βρίσκονται αστυνομικοί, οι ένοπλες δυνάμεις, κάτοικοι της περιοχής, οι δήμοι και συνεταιρισμοί υλοτόμων, που ξέρουν πολύ καλά την περιοχή και η συμβολή τους είναι σημαντική στην ανάσχεση του πύρινου μετώπου.

Για την ώρα δεν τίθεται θέμα εκκένωσης του οικισμού, ίσως όμως χρειαστεί να απομακρυνθούν ηλικιωμένοι και άτομα με προβλήματα υγείας, εάν δημιουργήσουν προβλήματα οι καπνοί.

Ήδη έχουν σταματήσει να επιχειρούν τα εναέρια μέσα και η μεγάλη μάχη θα δοθεί από τις επίγειες δυνάμεις.

Πηγη: https://www.ertnews.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ