Ανοίγει μέσα στην εβδομάδα η πλατφόρμα Fuel Pass 2

Petite Perle 300×250

Εντός της τρέχουσας εβδομάδας ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση καυσίμων, το λεγόμενο Fuel Pass 2: Η πληρωμή των ποσών στους δικαιούχους μάλιστα θα γίνει άμεσα προκειμένου να εξαργυρωθεί από τους οδηγούς κατά τις θερινές τους διακοπές. Αυτή την φορά τα εισοδηματικά όρια εξαρτώνται από τον αριθμό μελών της οικογένειας, όμως η «ψηφιακή επιταγή» που θα αποδοθεί στους δικαιούχους θα είναι μεγαλύτερης αξίας από εκείνη του πρώτου κύκλου.

Οι δικαιούχοι του Fuel Pass 2 θα δουν τα χρήματα στον τραπεζικό τους λογαριασμό από τις αρχές Αυγούστου, με την πληρωμή να προγραμματίζεται, τρεις εργάσιμες ημέρες μετά την αίτηση.

Κάθε όχημα μπορεί να δηλωθεί από μόνο ένα φυσικό πρόσωπο και κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα όχημα. Απαραίτητη προϋπόθεση για να λάβει κάποιος την επιδότηση είναι το όχημα να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο και να μην οφείλονται τέλη κυκλοφορίας.

Ποια είναι τα εισοδηματικά κριτήρια

Το ατομικό εισόδημα με βάση τη φετινή φορολογική δήλωση δεν μπορεί να ξεπερνά τα 30.000 ευρώ. Το ποσό αυτό προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε μέλος της οικογένειας.

Έτσι για ζευγάρι φθάνει τα 33.000 ευρώ για ένα παιδί τα 36.000 ευρώ για δύο παιδιά τα 39.000 ευρώ, για τρία παιδιά τα 43.000 ευρώ και ούτω καθεξής με ανώτατο όριο τα 45.000 ευρώ ανεξάρτητα από τον αριθμό των παιδιών.

Με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια υπολογίζεται πως οι δυνητικοί δικαιούχοι είναι 3,1 εκατομμύρια από τα 3,5 εκατομμύρια ιδιοκτητών οχημάτων.

Η διαδικασία για την έκδοση της ψηφιακής κάρτας

Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας vouchers.gov.gr οι δικαιούχοι αιτούνται την έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας στην οποία πιστώνεται το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης. Η ψηφιακή κάρτα εκδίδεται από τράπεζα.

Η είσοδος του δικαιούχου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω gov.gr πραγματοποιείται με τους κωδικούς taxisnet.

Μετά την είσοδό του στην εφαρμογή ο αιτών συμπληρώνει και επικαιροποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας του και, ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου, και αιτείται την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού σε αυτήν.

Εφόσον ολοκληρωθεί η αίτηση και εφόσον επαληθευθεί η ιδιότητά του ως δικαιούχου, η Κοινωνία της Πληροφορίας διαβιβάζει εγκριτική απόφαση στην τράπεζα και εμβάζει αμελλητί το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στον δικαιούχο.

Πώς θα πάρετε τα ανώτατα ποσά

Για να μπορέσετε να πάρετε τα έξτρα χρήματα από το επίδομα βενζίνης θα πρέπει να ολοκληρώσετε την διαδικασία της αίτησης και να επιλέξετε την άυλη κάρτα. Για να γίνει αυτό όμως, θα πρέπει το κινητό σας να διαθέτει την λειτουργία NFC.

Η λειτουργία NFC δίνει την δυνατότητα στα smartphones να «γίνονται» και κάρτες, καθώς μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες δηλώνετε την κάρτα σας και την έχετε πλέον στο κινητό σας.

Ποια είναι όμως τα ποσά που λαμβάνουν οι δικαιούχοι;

Ι.Χ. σε ηπειρωτική περιοχή: 65 ευρώ χωρίς κάρτα 80 με κάρτα.
Ι.Χ. σε νησιωτική περιοχή: 85 ευρώ χωρίς κάρτα 100 ευρώ με κάρτα.
Μοτοσικλέτες σε ηπειρωτική περιοχή: 45 ευρώ χωρίς κάρτα 60 με κάρτα.
Μοτοσικλέτες σε νησιωτική περιοχή: 55 ευρώ χωρίς κάρτα 70 με κάρτα.

Πηγή: enikonomia.gr

ΔΑΦΕΡΜΟΣ 450×450
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ