Εκατοντάδες πιστοί στη χάρη του Αγίου Παντελεήμονα στον Κολυβά

Petite Perle 300×250

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η προσέλευση των πιστών στον Πανηγυρικό Εσπερινό, το απόγευμα της Τρίτης 26 Ιουλίου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα στον Κολυβά, με προεξάρχοντα τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη, Νικηφόρο Κουνάλη, ιεροκήρυκα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, πλαισιούμενου από πλήθος Ιερέων του Μαλεβιζίου.

Πιστοί από κάθε γωνιά του Μαλεβιζίου και του Ηρακλείου προσήλθαν στον εορτάζοντα Ιερό Ναό για να προσκυνήσουν τα θαυματουργά λείψανα του Αγίου και να ανάψουν ένα κερί στη χάρη Του, ενώ προσφέρθηκαν δεκάδες αρτοκλασίες.

Ο Άγιος Παντελεήμονας ο Ιαματικός θεωρείται ως "ο γιατρός των ψυχών και των σωμάτων" και είναι ένας από τους περισσότερο τιμώμενους Αγίους της Ορθοδοξίας μας.

Αμέτρητα μοναστήρια και Ναοί, ανάμεσά τους και ο Ιερός Ναός στον Κολυβά, φέρουν το όνομα του θαυματουργού Αγίου, που σύμφωνα με την Ορθοδοξία μας ο Άγιος Παντελεήμονας εκτός του ότι θεραπεύει, ελεεί τους πάντες. Σύμφωνα με τον Βίο του "φρόντιζε να ελεεί τους πεινασμένους, να προσφέρει άρτο σε όσους δεν είχαν να φάνε και καθιερώθηκε στη συνείδηση του λαού μας και ως «ο προστάτης των αρτοποιών»"!

Στον ευχαριστήριο λόγο του ο ιερέας του Ναού, Κωστής Πετούσης, μίλησε για το συσσίτιο που γίνεται χρόνια τώρα στον Άγιο Παντελεήμονα προς ελεημοσύνη των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας.

Ένα συσσίτιο που πρέπει να συνεχιστεί καθόλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι μόνο Χριστούγεννα και Πάσχα, καθώς από αυτό τρέφονται σε καθημερινή βάση δεκάδες συνάνθρωποί μας. Για το συσσίτιο μάλιστα στήθηκαν πέριξ του Ιερού Ναού τραπεζοκαθίσματα και ακολούθησε γλέντι, με τα έσοδα να προορίζονται για τις ανάγκες των ανθρώπων που στηρίζονται από το συσσίτιο.

Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γαζίου, Βαγγέλης Παρασύρης, η πρόεδρος του ΔΟΚΑΠΠΑΜ, Μαρίνα Βογιατζή, από την Τοπική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛΜαλεβιζίου, ο Δημήτρης Ρεπανάς, ο περιφερειακός Σύμβουλος, Γιώργος Ματαλλιωτάκης, ο πρόεδρος της παράταξης Νέοι Δρόμοι, Θανάσης Κύρκος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Άρης Σαλούστρος και Γιώργος Βαλτζάκης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μαράθου, Φάνης Κοκκινάκης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Τυλίσου, Μανώλης Βασιλάκης, ο γνωστός καλλιτέχνης Μιχάλης Καλλέργης και πλήθος πιστών.

Τουρισμός - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ