Κρήτη: Ολοκληρώνεται η προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες

Petite Perle 300×250

Λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία για την υποβολή αντιρρήσεων και προδήλων για τους δασικούς χάρτες στις 31 Ιουλίου, πολλοί ήταν οι ενδιαφερόμενοι που εκμεταλλευτήκαν την τελευταία παράταση και προχώρησαν τις διαδικασίες που επί της ουσίας θα τους διασφαλίσουν την ικανότητα χρήσεων γης στις περιουσίες τους που αυτή την ώρα αποτυπώνονται ως δασικές.

Ενώ μέχρι και πριν από ένα μήνα περίπου η εικόνα της συμμετοχής ήταν περιορισμένη πλέον σε επίπεδο Κρήτης οι αντιρρήσεις είναι 37.876 και τα πρόδηλα 9.119.

Από αυτά 14.725 αντιρρήσεις και 7.714 είναι στα Χανιά, 9.860 αντιρρήσεις και 3.192 πρόδηλα στο Λασίθι, 7.676 αντιρρήσεις και 1.178 πρόδηλα στο Ρέθυμνο και 5.615 αντιρρήσεις και 1.035 πρόδηλα στο Ηράκλειο.

Στην πορεία ολοκλήρωσης της διαδικασίας σημαντικό παράγοντα έπαιξε και το οικονομικό κόστος, στον πολυτεμαχισμένο και σε γενικές γραμμές μικρό κλήρο των ιδιοκτητών γης στο νησί καθώς το τέλος αντίρρησης σε περιπτώσεις ιδιοκτητών με πολλές και μικρές ιδιοκτησίες ανέβαινε σημαντικά σε κόστος.

Για αντιρρήσεις έως 100 τετραγωνικά μέτρα το τέλος κοστίζει 5 ευρώ.

Από 100 τετραγωνικά έως ένα στρέμμα 20 ευρώ

Από ένα έως πέντε στρέμματα 45 ευρώ

και από πέντε έως 10 στρέμματα 90 ευρώ, όχι όμως αθροιστικά για την περιουσία, αλλά για κάθε ιδιοκτησία γης διαφορετικά.

Ωστόσο, μέχρι και την τελευταία στιγμή, η Περιφέρεια Κρήτης, διά του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκου Καλογερή ζήτησε νέα παράταση τριών μηνών, πράγμα που ως αργά χθες το βράδυ δεν είχε προκύψει από το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ