Σε μία σεμνή συγκινητική τελετή τίμησαν τον Τίτο Παπαδάκη (φώτο-βίντεο)

Petite Perle 300×250

Ήταν όλοι εκεί απόψε για να τιμήσουν έναν αυτοδιοικητικό παλιάς κοπής, έναν  άνθρωπο που αγάπησε  τον τόπο του και εργάστηκε ακούραστα για αυτόν, έναν  άνθρωπο που είχε πάθος με τα κοινά και άφησε πίσω του μια σπουδαία παρακαταθήκη, το αλιευτικό καταφύγιο της  Ροδιάς.

Ήταν αρχές της δεκαετίας του 1990, όταν κοιτάζοντας μπροστά ο αγαπητός κοινοτάρχης Ροδιάς, οραματίστηκε ένα λιμάνι στη Ροδιά. Με κόπο και με επιμονή κατόρθωσε αυτό που τότε φάνταζε αδύνατο και κατά κάποιο τρόπο  ήταν.

 Ένα χρόνο μετά το θάνατό του, ο δήμος Μαλεβιζίου και το δημοτικό Λιμενικό Ταμείο τίμησαν τον Τίτο Παπαδάκη, που αφιέρωσε περισσότερα από 30 χρόνια στην τοπική  αυτοδιοίκηση, σχεδόν  20 χρόνια ως  πρόεδρος της Κοινότητας Ροδιάς,  2 χρόνια αντιδήμαρχος Γαζίου επί Δημαρχείας Γιώργου Μαρκογιαννάκη και για 10 χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος Γαζίου.

Η εκδήλωση έγινε στο  Αλιευτικό Καταφύγιο Ροδιάς όπου έγιναν  και τα αποκαλυπτήρια επιγραφικής πλάκας προς τιμή του.  Απόψε τιμήθηκε και ο τέως δήμαρχος  Γαζίου, Γιώργος Μαρκογιαννάκης, καθώς επί ημερών του  έγιναν τα εγκαίνια.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση τον λόγο πήρε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου, που ξεκίνησε λέγοντας: « Λείπει από κοντά μας ο πρωταγωνιστής, ο πρωτεργάτης Τίτος Παπαδάκης, που συνέδεσε το όνομά του, με την μακρόχρονη προσφορά» ενώ λίγο αργότερα σημείωσε το πόσο τυχερή ήταν η Ροδιά που είχε αυτόν τον άνθρωπο.

Στη συνέχεια ευχαρίστησε όλους αυτούς τους ανθρώπους που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο  έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην υλοποίηση του οράματος του Τίτου Παπαδάκη. 

Συμπλήρωσε ότι η δημοτική αρχή πορεύεται πάνω σε αυτό το όραμα και έχει σε εξέλιξη πλήθος μελετών για την αναβάθμισή του.

Ο πρόεδρος του δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μανώλης Γενναράκης αναφέρθηκε στο πάθος του και την αγάπη, του Τίτου Παπαδάκη  όχι μόνο για τη Ροδιά αλλά για όλο το Μαλεβιζί. Τον λόγο πήρε κι ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Στρατάκης που είχε συμβάλει στις πρώτες επαφές για την υλοποίηση του έργου. Έδωσε συγχαρητήρια στους διοργανωτές και τόνισε με νόημα ότι είναι σημαντικό να αναγνωρίζεται το έργο του Τίτου και ο τόπος να τον  ευγνωμονεί.

Όση  ώρα   ήταν σε εξέλιξη οι ομιλίες παρουσία των Αρχών, των φορέων και των εκπροσώπων τους, διακριτικά ανάμεσα στο πλήθος ήταν η οικογένεια του Τίτου Παπαδάκη, που δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της.  Η σύζυγος , τα παιδιά του και τα εγγόνια του.

Ο νεότερος Τίτος Παπαδάκης έκανε τα αποκαλυπτήρια μαζί  με τον κ. Μποκέα, τον κ. Γενναράκη, τον κ. Μαρκογιαννάκη ενώ έλαβε και την τιμητική πλακέτα στην μνήμη του πολυαγαπημενού του παππού.     

Παρόντες σε αυτή την εκδήλωση ήταν σύσσωμη η  δημοτική Αρχή, οι  τοπικού φορείς από τη Ροδιά,  εκπρόσωποι από την  Περιφέρεια Κρήτης, πολιτευτές  όλων των κομμάτων, άνθρωποι που ήξεραν τον Τίτο Παπαδάκη και είχαν συνεργαστεί μαζί του σε αυτή την μακρόχρονη πορεία . 

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ