Χάλκινες οι αθλήτριες του ΚΟΗ στο Πανευρωπαϊκό Καλλιτεχνικής Κολύμβησης

Petite Perle 300×250

Τρεις αθλήτριες του ΚΟΗ, η Μαρίνα Βαγκέ, η Άρτεμη Κουτράκη και η Μελίνα Σκευάκη, διακρίθηκαν με την Εθνική μας Ομάδα στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καλλιτεχνικής Κολύμβησης Κορασίδων στη Montceau Les Mines της Γαλλίας.

Οι αγώνες διεξάχθηκαν από τις 28 μέχρι 31 Ιουλίου και ο απολογισμός για την Εθνική μας Ομάδα ήταν ένα χάλκινο μετάλλιο και 3 τέταρτες θέσεις!

Στον τελικό του Free Combination το απόγευμα της Παρασκευής 29 Ιουλίου η Εθνική μας Ομάδα κατέλαβε την τρίτη θέση με 80.3667 και πήρε το χάλκινο μετάλλιο.  Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες εκτέλεσαν τη χορογραφία με θέμα «ΣΚΑΚΙ» και εντυπωσίασαν με την ευρηματικότητα και τη δυναμική τεχνική τους. Για την Εθνική Ομάδα αγωνίστηκαν οι αθλήτριες: Βαγκέ Μαρίνα, Δαμπάλη Θάλεια, Ιμβριώτη Όλγα, Καραβασίλη Ισμήνη-Μαρία, Καραμανίδου Εστέλα, Κοντού Αργυρίνα, Κουτράκη Άρτεμις, Πέντζα Δέσποινα, Ρηγάκου Σοφία, Σκευάκη Μελίνα.

Κοντά στο βάθρο όμως έφτασε η Εθνική Ομάδα και στο Ελεύθερο Ομαδικό, όπου κατατάχθηκε 4η με 157.7100 βαθμούς και με τις αθλήτριες Βαγκέ Μαρίνα, Δαμπάλη Θάλεια, Ιμβριώτη Όλγα, Καραβασίλη Ισμήνη-Μαρία, Κουτράκη Άρτεμις, Πέντζα Δέσποινα, Ρηγάκου Σοφία, Σκευάκη Μελίνα και αναπληρωματικές Καραμανίδου Εστέλα και Κοντού Αργυρίνα.

Στον τελικό του Σόλο η Θάλεια Δαμπάλη (αναπληρωματική η Μαρίνα Βαγκέ),  κατέλαβε επίσης την 4η θέση με 156.2532 βαθμούς (χορογραφία 80.6333 και  φιγούρες 75.6199), ενώ στην αυλαία των αγώνων στον τελικό του Ντουέτο  το ελληνικό δίδυμο με τις Θάλεια Δαμπάλη και Μαρίνα Βαγκέ (αναπληρωματική Σοφία Ρηγάκου) κατέλαβε την 4η θέση 155.8931 συνολικά βαθμούς (80.8000 από χορογραφία και 75.0931 από φιγούρες).

Πέρα από τις μεγάλες διακρίσεις τους, οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες αποκόμισαν σημαντικές εμπειρίες και έδειξαν ότι είναι το μέλλον του αθλήματος της Καλλιτεχνικής κολύμβησης στην Ελλάδα.  Στην επιστροφή της αποστολής στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», η ομοσπονδιακή προπονήτρια Αναστασία Γκούτσεβα δήλωσε με την άφιξη: "Η ομάδα αυτή αποτελείται από νεαρές, αλλά σπουδαίες αθλήτριες με πολύ ταλέντο, και με εξαιρετικές προοπτικές. Δεχθήκαμε πολύ θετικά σχόλια από τους ξένους κριτές για την παρουσία και τις επιδόσεις της ομάδας, μετά τη διετή απουσία της Εθνικής ομάδας  αυτής της ηλικιακής κατηγορίας από τις διεθνείς διοργανώσεις".

  • Το Ελεύθερο Ομαδικό με προπονήτριες

Ιδιαίτερη τιμή για τον Κολυμβητικό Όμιλο Ηρακλείου το γεγονός ότι οι χορογραφίες της Εθνικής μας Ομάδας στο Ελεύθερο Ομαδικό και στο Ντουέτο ήταν βασισμένες στις χορογραφίες της πολύπειρης και καταξιωμένης προπονήτριας του ΚΟΗ, Λέλας Μαμιαούρι.

Μαζί με τα κορίτσια του ΚΟΗ, στην Γαλλία βρέθηκε η προπονήτριά τους Πέλα Λιαδάκη και η έφορος Καλλιτεχνικής Κολύμβησης του συλλόγου, Χρυσούλα Γαρεφαλάκη.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ