Ασφαλτοστρώσεις στην παλαιά εθνική οδό 97 Ηρακλείου- Αγίας Γαλήνης

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Η Περιφέρεια Κρήτης, υλοποιεί  πρόσφατα σύμβαση προϋπολογισμού 2.200.000 ευρώ για έργα ασφαλτοστρώσεων,  μήκους περίπου 8 χιλιομέτρων, στην Εθνική Οδό 97 Ηρακλείου  -Αγίας Γαλήνης, μετά την Αγία Βαρβάρα.

Είναι γνωστή η ταλαιπωρία που προέκυψε με το κλείσιμο της νέας οδού Μεσσαράς, που δεν εμπίπτει στην ευθύνη της Περιφέρειας.  Το Υπουργείο και ο Ο.Α.Κ., που έχουν την αρμοδιότητα επισκευής του δρόμου αυτού, εργάζονται για την αποκατάστασή του.

Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφέρεια Κρήτης, έχει αρμοδιότητα για την συντήρηση της παλαιάς Εθνικής οδού Ηράκλειο -Αγία Γαλήνη, όπου έχει μετατοπιστεί η κίνηση των οχημάτων.

Άμεσα, με την διακοπή της κυκλοφορίας του νέου δρόμου της Μεσσαράς, η Υπηρεσία επενέβη και αποκαθιστά το οδόστρωμα της παλαιάς εθνικής οδού Ε97, σε τουλάχιστον 12 προγραμματισμένα σημεία που παρουσίαζαν προβλήματα, κατά μήκος της διαδρομής της.

Με αυτό τον τρόπο, η Περιφέρεια Κρήτης συμβάλλει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων  που υφίσταται η επαρχία, και ιδίως η ευρύτερη περιοχή της Μεσσαράς, από την αδρανοποίηση του νέου δρόμου.   

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Σκουλάς τονίζει:

Οι εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος στην παλαιά εθνική οδό, θα συνεχιστούν και μετά την 15η Αυγούστου 2022. Ζητάμε την κατανόησή σας, για τους περιορισμούς από την εκτέλεση των έργων. Σας υποσχόμαστε άμεση ανταμοιβή στην οδική ασφάλεια και την ποιότητα ζωής της περιοχής.

Για τα παραπάνω θέματα, υπήρξε σήμερα επιτόπια επίσκεψη  υπηρεσιακών παραγόντων και του αρμοδίου Αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών Έργων κ. Νικολάου Σκουλά. Ακολούθησε ενημέρωση εκ μέρους τους, στο Δημαρχείο Φαιστού, παρουσία του Δημάρχου κ. Γρηγόρη Νικολιδάκη, του Προέδρου Μοιρών κ. Γεωργίου Κακουλάκη, του Αντιπεριφερειάρχη κ. Λάμπρου Καμπουράκη και της εντεταλμένης περιφερειακής συμβούλου κας Έφης Κουτεντάκη.

Related Articles