Δεύτερος κύκλος εργασιών για την απομάκρυνση των αυθαίρετων κατασκευών από τον Καρτερό

by MANOS FARSARAKHS

Τελευταία Ενημέρωση:

Στον Καρτερό, στις 11 Ιουλίου 2022 μπήκαν οι μπουλντόζες και η 1η φάση κατεδάφισης πραγματοποιήθηκε και αφορά περίπου 65 σημεία.
Ακολουθεί η 2η φάση που θα συμπεριλάβει ακόμη 150 κατασκευές και τροχόσπιτα.

Η ανακοίνωση του ΕΑΚΗ αναφέρει:

«Πρόκειται για καταπατήσεις που καταλαμβάνουν έκταση 2,5 στεμμάτων, η οποία ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο και είναι αξιοσημείωτο ότι οι σχετικές αποφάσεις κατεδάφισης από την Πολεοδομία του Δήμου Ηρακλείου είχαν εκδοθεί από το 2013.
Πλέον, οι αποφάσεις αυτές εφαρμόζονται και προχωρούν με γοργούς ρυθμούς.

Ορισμένοι από τους καταπατητές δήλωσαν πως δεν τους είχε δοθεί επαρκής χρόνος προετοιμασίας, να μαζέψουν τα πράγματά τους. Η πραγματικότητα είναι διαφορετική: είχαν προειδοποιηθεί τουλάχιστον 30 ημέρες νωρίτερα, διάστημα ικανό για να απομακρυνθούν οικεία βούληση, έχοντας μαζέψει όλα τους τα υπάρχοντα.

Η Διοικούσα Επιτροπή του Ε.Α.Κ. Ηρακλείου, καθώς και οι εργαζόμενοι του, ευχαριστούμε θερμά την Ελληνική Αστυνομία, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Ηρακλείου, για τη συνεισφορά τους στην διαδικασία απομάκρυνσης των καταπατητών και την υποστήριξή τους από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας των νέων Εθνικών Παράκτιων Αθλητικών Εγκαταστάσεων στον Καρτερό, του «στολιδιού» όλης της Ελλάδας για τα αθλήματα άμμου.

Και φυσικά, ευχαριστούμε θερμά τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, για την καθημερινή στήριξη και την ανυπολόγιστη συμβολή του, προκειμένου το ΕΑΚ Ηρακλείου να ανταποκρίνεται άψογα στην αποστολή του προς την αθλητική οικογένεια.

Το κράτος λειτουργεί και αυτό είναι προς όφελος τόσο της τοπικής κοινωνίας όσο και του συνόλου στη χώρα μας».

πηγή: www.cretapost.gr

Related Articles