Επιστολή ιδιοκτητών ακινήτων στον πρωθυπουργό για τις απαλλοτριώσεις του ΒΟΑΚ

Petite Perle 300×250

Συνολικά 56 ιδιοκτήτες ακινήτων που βρίσκονται κατά μήκος του Βορείου οδικού άξονα από την Νεάπολη έως τον Άγιο Νικόλαο, ζητούν με επιστολή τους στον πρωθυπουργό να παρέμβει για να να λυθεί το ζήτημα που έχει προκύψει με τις χαμηλές τιμές αποζημιώσεων που έδωσε ο εκτιμητής του ΒΟΑΚ, τιμές που όπως υποστηρίζουν- "δεν αγγίζουν ούτε στο ελάχιστο τις αξίες με τις οποίες η εφορία υπολογίζει ανά τετραγωνικό τα ακίνητα στην περιοχή".

Η επιστολή κάνει λόγο για "ελλιπή καταγραφή περιουσιακών στοιχείων", ενώ όπως αναφέρουν "γίνεται πρόχειρη αποτύπωση των απαλλοτριώσεων".

Την πρωτοβουλία ανέλαβε ο πληρεξούσιος δικηγόρος των ιδιοκτητών Γ. Χορομίδης αποστέλλοντας στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κείμενο που παρουσιάζει την κατάσταση. Η επιστολή κοινοποιείται παράλληλα στον υπουργό Κώστα Καραμανλή αλλά και σε φορείς που εμπλέκονται με το έργο.

Οι ιδιοκτήτες που συμφωνούν με την αναγκαιότητα του έργου ζητούν ωστόσο το σεβασμό των περιουσιών τους από την πολιτεία. Στην επιστολή τους που δημοσιεύεται στα τοπικά μέσα επισημαίνουν μια σειρά προβλημάτων ενώ ζητούν και συνάντηση με τον ίδιο τον πρωθυπουργό κατά την κάθοδο του στην Κρήτη το επόμενο διάστημα όπου και θα ανακοινώσει την έναρξη των εργασιών του ΒΟΑΚ.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ