Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου

Petite Perle 300×250

Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 4/8, περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ, Μανώλη Συντυχάκη.

Το κλιμάκιο συναντήθηκε και συνομίλησε με υγειονομικούς της Ψυχιατρικής, Παιδοψυχιατρικής και Νεφρολογικής κλινικής που μετέφεραν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση λόγω της υποστελέχωσης, της έλλειψης χώρων, της εντατικοποίησης της δουλειάς τους που έχει οδηγήσει σε ψυχολογική και σωματική εξάντληση.

Συγκεκριμένα συζητήθηκαν τα προβλήματα της ψυχικής υγείας του νομού που επιδεινώθηκαν περαιτέρω με την έξαρση των κρουσμάτων κορονοιού στους νοσηλευόμενους ασθενείς και την αναστολή εισαγωγών στην μοναδική ψυχιατρική κλινική της Ανατολικής Κρήτης. Μεταφέρθηκε για άλλη μια φορά το κρίσιμο θέμα της ομηρίας των συμβασιούχων εργαζόμενων που στελεχώνουν μεγάλο μέρος του νοσοκομείου όπως και την Παιδοψυχιατρική κλινική, ενώ υπογραμμίστηκε το χωροταξικό πρόβλημα της Νεφρολογικής κλινικής όπως και η σοβαρή υποστελέχωση της.

Το ΚΚΕ από την πλευρά του όπως ανέφερε ο Μανώλης Συντυχάκης στηρίζει με κάθε τρόπο μέσα και έξω από τη Βουλή τα δικαιώματα των υγειονομικών σε σταθερή και μόνιμη εργασία με γενναίες προσλήψεις και μονιμοποίηση των συμβασιούχων, επιστροφή των εργαζομένων που βρίσκονται σε αναστολή, ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Ταυτόχρονα ανέδειξε την ανάγκη άμεσης γενναίας χρηματοδότησης του ΕΣΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό για αναβάθμιση και ενίσχυση του συστήματος υγείας με βάση τις ανάγκες ασθενών και υγειονομικών.

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ