Τσούκαλης για γυναικοκτονίες: Είναι τρομακτικός ο αριθμός -H γυναίκα δεν είναι κτήμα κανενός

Petite Perle 300×250



«Με ευχολόγια δε λύνονται αυτά τα θέματα» ανέφερε μετά τη 13η γυναικοκτονία φέτος, ο ιδιωτικός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης.

Ο Γιώργος Τσούκαλης αναφερόμενος στη γυναικοκτονία της 17χρονης Νικολέτας στο Περιστέρι, επισήμανε ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα από την Πολιτεία και τους ειδικούς για να σταματήσει αυτή η σύγχρονη μάστιγα που πληγώνει την ελληνική κοινωνία.

«Η γυναίκα δεν είναι κτήμα κανενός. Είναι ισότιμο μέλος της κοινωνίας. Δε μπορεί κανείς να είναι κτητικός απέναντι στη σύντροφο και τη σύζυγο» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Γιώργος Τσουκαλάς που έχει ασχοληθεί με υποθέσεις εξιχνίασης γυναικοκτονιών.

Το 40% των δραστών είναι αλλοδαποί

Αναφερόμενος στις 21 γυναικοκτονίες που σημειώθηκαν το 2021 στη χώρα μας και τις 13 μέχρι τις αρχές Αυγούστου ο κ. Τσούκαλης χαρακτήρισε «τρομακτικά» τα νούμερα που δεν ταιριάζουν στο προφίλ των Ελλήνων. Ο Γιώργος Τσούκαλης πρόσθεσε επίσης ότι θύτες έμφυλης βίας δεν είναι μόνο οι Έλληνες, αλλά είναι και οι ξένοι που θεωρούν ότι η γυναίκα είναι κτήμα τους, αποκαλύπτονας ότι αποτελούν το 40% των δραστών σε περιπτώσεις συζυγοκτονιών.

Όπως επισήμανε ο κ. Τσούκαλης δυστυχώς πολλές γυναίκες που πέφτουν θύματα ενδοοικογενειακής βίας δεν προβαίνουν σε ενέργειες να καταγγείλουν τους δράστες και τις κάλεσε να απευθύνονται σε κάποια δομή φιλοξενίας για να αναζητήσουν βοήθεια.

iefimerida.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ