Κλερμόν – Παρί 0-5: Άνετη και ωραία με σόου από Νεϊμάρ

Petite Perle 300×250

Η Κλερμόν κλήθηκε ως νεοφώτιστη να αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Παρί και το βράδυ του Σαββάτου ήταν εξαιρετικά δύσκολο για αυτήν, με το δίδυμο των Νεϊμάρ και Μέσι να βρίσκεται σε δαιμονιώδη κατάσταση και να φιλοδωρεί με πέντε γκολ τους γηπεδούχους.

Η αρχή στο σόου των Παριζιάνων δόθηκε στο 9ο λεπτό, με τον Σαράμπια να κάνει το γύρισμα από τα αριστερά και τον Μέσι να αγγίζει τη μπάλα αλλά να μην προλαβαίνει να κάνει το κοντρόλ, για να ακολουθήσει τη φάση ως τρέιλερ ο Νεϊμάρ και να γράψει το 1-0 με ξερό διαγώνιο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Στο 18' ο Βιτίνια πλησίασε το δεύτερο γκολ, που τελικά ήρθε στο 26', με τον Νεϊμάρ να βγάζει εξαιρετική κάθετη μπαλιά και τον Χακίμι να πραγματοποιεί τρελή κούρσα, για να μπει στη μεγάλη περιοχή της Κλερμόν και να εκτελέσει τον αντίπαλο κίπερ με άπιαστο σουτ στον ουρανό των διχτύων.

Ακολούθησαν δύο δύσκολες αποκρούσεις του κίπερ Ντιαό σε κεφαλιά του Ράμος και σουτ του Μέντες, για να έρθει στο 39' και τρίτο γκολ για την ασταμάτητη Παρί, με την εκτέλεση φάουλ του Νεϊμάρ και την ασύλληπτη κεφαλιά του συμπατριώτη του Μαρκίνιος.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε αισθητά, με την Παρί να διατηρεί όμως τον έλεγχο και να ανεβάζει και πάλι στροφές στο τελευταίο δεκάλεπτο, για να προσφέρει δύο ακόμα γκολ στο κοινό της με αριστοτεχνικό ρεσιτάλ του Λιονέλ Μέσι.

Στο 80' ο Αργεντινός σούπερ σταρ συνδυάστηκε ιδανικά με τον Νεϊμάρ και με άψογο πλασέ εντός περιοχής έκανε το 0-4 για λογαριασμό της Παρί, ανοίγοντας λογαριασμό γκολ στη φετινή Ligue 1, για να έρθει η φάση του 86' που έκανε άπαντες να υποκλιθούν για μία ακόμα φορά στο ποδοσφαιρικό μεγαλείο του.

Ο Pulga έκανε κάθετη κίνηση στην καρδιά της άμυνας της Κλερμόν και υποδέχτηκε τη μπάλα από γέμισμα του Παρέδες έχοντας πλάτη στο τέρμα, για να κάνει φανταστικό κοντρόλ με το στήθος και να πιάσει ένα ασύλληπτο ανάποδο ψαλίδι σε πρώτο χρόνο το οποίο άφησε άγαλμα τον αντίπαλο κίπερ.

Το 0-5 με το οποίο έκλεισε η μαγική βραδιά της Παρί ήταν γεγονός, όπως και το πρώτο γκολ με ψαλίδι στην τεράστια καριέρα του Λιονέλ Μέσι.

ΚΛΕΡΜΟΝ: Ντιαό, Οζιέρ, Σεϊντού, Βιτέσκα, Μπόργκες, Γκαστιέν, Γκοναλόν (85' Μπαγέ), Ρασάνι (82' Καουί), Σαράσεβιτς (73' Μανίν), Αντριτ, Αλεβίναχ (73' Ντοσού)

ΠΑΡΙ: Ντοναρούμα, Ράμος (67' Μουκιέλε), Μαρκίνιος, Κιμπεμπέ, Χακίμι, Βιτίνια (67' Παρέδες), Βεράτι (82' Έμερι), Μέντες (78' Μπερνάτ), Σαράμπια (78' Εκιτικέ), Μέσι, Νεϊμάρ

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ