Ηράκλειο: Νέα απόπειρα ηλεκτρονικής απάτης σε βάρος του δημάρχου Μινώα Πεδιάδος

Petite Perle 300×250

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ώρες άγνωστος επιχείρησε εκ νέου να αδειάσει τραπεζικό λογαριασμό του δημάρχου Μινώα Πεδιάδος Μανώλη Φραγκάκη και μάλιστα την ώρα που ο ίδιος και η σύζυγός του έδιναν κατάθεση στην Ασφάλεια Ηρακλείου αναφορικά με το πώς "έκαναν φτερά" καταθέσεις ύψους 7.800 ευρώ.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο κ. Φραγκάκης, ο ίδιος και η σύζυγός του έλειπαν χθες από την επιχείρησή τους καθώς έπρεπε, μετά την απάτη που σημειώθηκε σε βάρος τους την περασμένη Κυριακή, να μεταβούν στην τράπεζα και στη συνέχεια στην Ασφάλεια, για να καταθέσουν για το συμβάν. Την ώρα που έδιναν τις καταθέσεις τους, υπάλληλος της επιχείρησής τους επικοινώνησε μαζί τους τηλεφωνικά και τους ενημέρωσε ότι άγνωστος τηλεφώνησε και ισχυριζόμενος ότι ήταν οφειλέτης χρημάτων, ζήτησε τα στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού, για να τα καταθέσει. Δηλαδή, μία μέρα μετά επαναλήφθηκε το ίδιο σκηνικό με τα ίδια επιχειρήματα, αλλά, ευτυχώς, χωρίς το ίδιο αποτέλεσμα. Η υπάλληλος, αν και δε γνώριζε τι είχε συμβεί, δεν έδωσε τα στοιχεία στον άγνωστο και ενημέρωσε τους εργοδότες της.

Στο μεταξύ, ο δήμαρχος Μινώα, όπως δήλωσε, προτίθεται να υποβάλει μήνυση κατά της τράπεζας, ζητώντας να αποζημιωθεί για τα χρήματα που χάθηκαν από το λογαριασμό του με ένα κλικ. Όπως εξήγησε, ο άγνωστος, ο οποίος φέρεται να τηλεφώνησε από περιοχή της Αττικής, του ζήτησε το IBAN του λογαριασμού του, με το πρόσχημα ότι ήθελε να του καταθέσει 380 ευρώ, τα οποία όφειλε στην επιχείρηση. Στη συνέχεια ο δράστης του έστειλε έναν υπερσύνδεσμο, στον οποίο, σύμφωνα με τον κ. Φραγκάκη, η σύζυγός του εισήλθε από κεκτημένη ταχύτητα. Και με αυτό το κλικ, εξήγησε, χάθηκαν από τον τραπεζικό του λογαριασμό 7.800 ευρώ. Μάλιστα, δηλώνει ανακουφισμένος που, παρά την επιμονή του αγνώστου, του έδωσε το IBAN ενός μόνο λογαριασμού του, στον οποίο υπήρχε όριο ανάληψης.

Στο μεταξύ, νέα υπόθεση απόπειρας απάτης, αυτή τη φορά τηλεφωνικής, απασχολεί τις διωκτικές αρχές στο Ρέθυμνο. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, 70χρονη γυναίκα δέχθηκε τηλεφώνημα από άγνωστη, η οποία υποδύθηκε την κόρη της και κλαίγοντας ισχυρίστηκε ότι χτύπησε με το όχημά της και σκότωσε κάποιον. Μάλιστα, μαζί της εμφανίστηκε υποτιθέμενη δικηγόρος, η οποία ζήτησε από την ηλικιωμένη 40.000 ευρώ, προκειμένου η κόρη της να γλιτώσει τη φυλακή. Η γυναίκα φέρεται να συγκέντρωσε όσα χρήματα και κοσμήματα είχε σε μια τσάντα και καθ' υπόδειξη των επίδοξων απατεώνων περίμενε στο σπίτι της το περιπολικό το οποίο, κατά τους ισχυρισμούς τους, θα περνούσε να τα παραλάβει. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, για τρεις ώρες οι απατεώνες μιλούσαν με την ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία περίμενε υπομονετικά τους παραλήπτες μέχρι που υποψιάστηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, έκλεισε το τηλέφωνο και ενημέρωσε την Αστυνομία.

Πηγη: ΕΡΤ

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ