Μαλί: Επίθεση ενόπλων με θύματα 17 στρατιωτικούς, 4 πολίτες και 9 αγνοούμενους

Petite Perle 300×250

Επίθεση που αποδίδεται σε τζιχαντιστές είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν την Κυριακή τουλάχιστον 17 στρατιωτικοί και 4 πολίτες , ενώ άλλοι 9 στρατιωτικοί αγνοούνται.

Το γεγονός σημειώθηκε στην πόλη Τεσίτ, στη λεγόμενη ζώνη των «τριεθνών συνόρων» του Μαλί, της Μπουρκίνα Φάσο και του Νίγηρα και έγινε γνωστό απο το ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων στην Μπαμακό χθες Δευτέρα το βράδυ.

Ο απολογισμός των θυμάτων είναι «ακόμη προσωρινός» και ενδέχεται «να αλλάξει», σύμφωνα με την ανακοίνωση του στρατού, που πρόσθεσε ότι σκοτώθηκαν επίσης επτά μαχητές «που κατά τα φαινόμενα ανήκαν στο Ισλαμικό Κράτος στη Σαχάρα» και είχαν υποστήριξη «από drones και πυροβολικό», ενώ «χρησιμοποίησαν εκρηκτικά και οχήματα παγιδευμένα με εκρηκτικά».

Το επιτελείο έκανε επίσης λόγο για 22 τραυματίες στις τάξεις του στρατού, κατεστραμμένο υλικό, ιδίως τρία ολοσχερώς κατεστραμμένα οχήματα και άλλα που υπέστησαν ζημιές, καθώς και για φθορές σε εγκαταστάσεις του στρατού και σε σπίτια. Στην ανακοίνωση προστίθεται  ότι στην πλευρά του "εχθρού" υπάρχει "άγνωστός αριθμός νεκρών και τραυματιών " που πήραν  μαζί τους οι δράστες τις επίθεσης.

Στο τριεθνές ένοπλες οργανώσεις προσκείμενες στην Αλ Κάιντα, συσπειρωμένες στην Οργάνωση Υποστήριξης στο Ισλάμ και στους Μουσουλμάνους (ΟΥΙΜ), μάχονται εκεί εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Σαχάρα (ΙΚΣ). Οι τζιχαντιστές επιδιώκουν να ελέγξουν αυτή την περιοχή στρατηγικής σημασίας, όπου βρίσκονται μεγάλες φλέβες χρυσού.

Ο στρατός του Μαλί, εγκατεστημένος σε στρατόπεδο πλάι στην κοινότητα Τεσίτ, δέχεται συχνά επιθέσεις με ορμητήριο αυτή την περιοχή. Στην περιοχή επιχειρούν εξάλλου κυανόκρανοι της αποστολής του ΟΗΕ στη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ