Δόθηκε στην κυκλοφορία ο δρόμος Στρούμπουλας-Αστυράκι

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών Έργων Νίκου Σκουλά:

Αφαιρέθηκαν τα προστατευτικά πλαίσια (μπάρες) και δόθηκε άτυπα στην κυκλοφορία, ο νέος επαρχιακός δρόμος από την διακλάδωση της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ηρακλείου – Χανίων (Π.Ε.Ο.) στο ύψος του όρους Στρούμπουλα, πιο πάνω από την θέση  «Βουλισμένο Αλώνι», μέχρι το χωριό Αστυράκι του Δήμου Μαλεβυζίου Ηρακλείου.

Ο δρόμος μήκους 7.800μ. μελετήθηκε και κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κρήτης. Χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, επί διαδοχικών κυβερνήσεων, υπό την ενιαία εποπτεία της Περιφέρειας Κρήτης. 

Ο δρόμος, έχει πλάτος ένδεκα (11) μέτρα και είναι διπλής κατεύθυνσης με στηθαία ασφαλείας,  από τον κόμβο της Π.Ε.Ο. έως το Αστυράκι, όπου είναι και το σημείο παράδοσης του έργου. Στο σημείο απόληξής του, έχει τοποθετηθεί φανάρι, που ρυθμίζει την αμφίδρομη πορεία, καθώς και σήμανση για την ασφαλή διέλευση των οχημάτων, σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Συνεχίζονται άμεσα,εργασίες περίφραξης και κατασκευής ισόπεδων κόμβων κατά μήκος του ίδιου έργου, με σύμβαση που υπεγράφη στις 28 Ιουλίου 2022, από τον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη, όπως εξ άλλου και αυτή του παραδοτέου έργου.

Αντίστοιχα, αποκαταστάθηκε τον περασμένο Ιούνιο το φθαρμένο οδόστρωμα στην διακλάδωση της ΠΕΟ προς Μάραθο, για την διευκόλυνση της νέας πορείας των οχημάτων, προς την ευρύτερη περιοχή.

Με την θέση σε κυκλοφορία αυτού του τμήματος του έργου, διευκολύνεται η πρόσβαση από το Ηράκλειο προς όλο το δυτικό Μαλεβύζι και κατ' επέκταση στο Μυλοπόταμο. Δημιουργείται εναλλακτική πορεία που αποφεύγει τον παλαιό, δυσχερή και επικίνδυνο, σε αρκετά σημεία δρόμο, που έως τώρα οδηγούσε κατ' αποκλειστικότητα, στους ίδιους προορισμούς.

Τα προηγούμενα και επόμενα τμήματα του ίδιου έργου,από την θέση «Αρόλιθος» έως Ανώγεια, είναι σε φάση εκτέλεσης και μελετών κατά τις ειδικότερες ανακοινώσεις, που έχουν ήδη γίνει.

Το έργο αυτό, ήταν στόχος δεκαετιών και αναπτυξιακό όραμα για την περιοχή, που ελπίζει πια στην ασφαλή πρόσβαση και την βελτίωση της ποιότητας ζωής συνολικά.

Εκφράζουμε δημόσιες ευχαριστίες, σε όλους τους συμβάλλοντες στο έργο είτε ως πολιτικούς συνδρομητές  και φορείς υλοποίησης είτε ως ιδιώτες δωρητές ακινήτων.

Ηράκλειο, 12 Αυγούστου 2022.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων Περιφέρειας  Κρήτης.

Νίκος Κ. Σκουλάς.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ