Ryanair: Γιατί θα εξαλειφθούν τα εισιτήρια των 10 ευρώ και 20 ευρώ

Petite Perle 300×250

Ξεχάστε τα εισιτήρια των 10 και των 20 ευρώ στις αεροπορικές εταιρίες, καθώς η ραγδαία αύξηση της τιμής των καυσίμων πλέον «απαγορεύουν» αυτές τις προσφορές.

Παρ΄ότι για πολλά χρόνια τα εισιτήρια των 10 ευρώ αποτελούσαν σήμα κατατεθέν της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας, πλέον η προσφορά αυτή θα αποτελεί «γλυκό» παρελθόν.

Συγκεκριμένα σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του BBC Radio 4, ο ισχυρός άνδρας της Ryanair δήλωσε: «Νομίζω ότι δεν θα βλέπετε για "πολλά χρόνια" τα πολύ φθηνά ναύλα μας – του ενός ευρώ, των 0,99 σεντς, ακόμη και των 9,99 ευρώ».

Η άνοδος στις τιμές των καυσίμων που εκτινάσσει τους αεροπορικούς ναύλους, αυξάνει επίσης τους λογαριασμούς ενέργειας των νοικοκυριών, μειώνοντας το εισόδημά τους.

O κόσμος θα συνεχίσει να ταξιδεύει συχνά

Παρά το αυξανόμενο κόστος ζωής, ο Μάικλ Ο' Λίρι θεωρεί ότι ο κόσμος θα συνεχίσει να ταξιδεύει συχνά. Μάλιστα εκτιμά πως όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν, θα επιλέγουν χαμηλού κόστους εταιρείες όπως η Ryanair και η EasyJet. «Πιστεύω ότι οι άνθρωποι θα γίνουν πολύ πιο ευαίσθητοι σε ό,τι αφορά τις τιμές», ανέφερε.

Τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των πτήσεων αυξήθηκε, καθώς τα αεροπορικά εισιτήρια έγιναν πιο φθηνά. Ο ανταγωνισμός μεταξύ εταιρειών χαμηλού κόστους όπως η Ryanair, η Easyjet, η Vueling και η Wizz Air ήταν μεγάλος.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair σημείωσε επίσης πως αναμένει ότι ο μέσος ναύλος της low-cost αεροπορικής εταιρείας θα αυξηθεί κατά περίπου 10 ευρώ τα επόμενα πέντε χρόνια, από περίπου 40 ευρώ πέρυσι σε περίπου 50 ευρώ έως το 2027.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ