Ουγγαρία: 23χρονος παραβίασε τον μισό ΚΟΚ και θα του αφαιρεθεί το δίπλωμα για πάντα

Petite Perle 300×250

Κίνδυνος – θάνατος είναι ένας νεαρός οδηγός στην Ουγγαρία. Ο 23χρονος κυκλοφορούσε στους δρόμους και προκαλούσε πανικό, είτε γιατί δεν σταματούσε σε ελέγχους της Τροχαίας, είτε γιατί προκαλούσε ατυχήματα, είτε γιατί οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ.

Σαν αποτέλεσμα; Τώρα, κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης και αφαίρεση του διπλώματος για πάντα.

Ο ασυνείδητος άνδρας, που έθετε συνεχώς σε κίνδυνο τις ζωές των συνανθρώπων του, στις 30 Ιουνίου του 2021, εντοπίστηκε από άνδρες της αστυνομίας να οδηγεί στην πολυσύχναστη λεωφόρο της Βουδαπέστης, Váci út , έχοντας αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα.

Όταν οι άνδρες της Τροχαίας του ζήτησαν να ακινητοποιήσει το όχημά του και να ελεγχθεί, όχι μόνο δεν σταμάτησε αλλά προσπάθησε και να διαφύγει.

Μάλιστα, στο αμάξι δεν ήταν μόνος του αλλά με ακόμη τρία άτομα.

Ακολούθησε καταδίωξη, με τον 23χρονο να αναπτύσσει ταχύτητες της κλίμακας των 100-130 χλμ., να κινείται στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και να κάνει επικίνδυνους ελιγμούς.

Τελικά σταμάτησε όταν οι αστυνομικοί του έριξαν κάποιες ακίδες στον δρόμο και κατέστρεψαν τα λάστιχά του.

Η καταδίωξη ωστόσο, δεν σταμάτησε εκεί

Αφού το αμάξι δεν μπορούσε να κινηθεί ο νεαρός ανέβηκε στον 7ο όροφο μίας πολυκατοικίας και απειλούσε ότι θα αυτοκτονήσει. Λίγη ώρα μετά, οι αρχές του πέρασαν χειροπέδες και διαπιστώθηκε ότι όχι μόνο δεν είχε άδεια οδήγησης αλλά και ότι οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών.

Μετά το συγκεκριμένο περιστατικό, αφέθηκε ελεύθερος. Όμως λίγες ημέρες μετά προκάλεσε εκ νέου χάος στους δρόμους.

Αυτή τη φορά, είχε τροχαίο ατύχημα και εγκατέλειψε το σημείο του συμβάντος ενώ λίγο αργότερα προκάλεσε και δεύτερο τροχαίο και -φυσικά- έφυγε και πάλι, αδιαφορώντας αν οι συμπολίτες του είναι καλά ή έχουν τραυματιστεί.

Σημειώνεται, ότι ξανά είχε κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών και είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

Τώρα, είναι αντιμέτωπος με τον νόμο. Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, οδηγούσε θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια σε δημοσίους δρόμους και προτείνεται η επιβολή ποινή φυλάκισης και η εφ' όρου ζωής αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ