Βόλος: Δύο αλλοδαποί έκλεψαν βάρκα και αλίεψαν παράνομα αχινούς

Petite Perle 300×250

Δύο άντρες Αλβανικής καταγωγής, συνελήφθησαν από λιμενικούς του Λιμεναρχείου Βόλου, τo βράδυ της Τετάρτης, για κλοπή βάρκας και πρόκληση φθορών σε αυτή, καθώς και ο 35χρονος ομοεθνής συνεργός τους με την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία.

Πιο αναλυτικά, τις πρωινές ώρες της 10-08-2022 ενημερώθηκε το Β ́Λ/Τ Αγίας Κυριακής Τρικέρων, από τον ιδιοκτήτη της βάρκας για την κλοπή της, στην περιοχή «Χοντρή Άμμος» Δήμου Νοτίου Πηλίου. Άμεσα, πλωτό σκάφος με στελέχη του Λιμενικού απέπλευσε και διεξήγαγε έρευνες για τον εντοπισμό της. Κοντά στις 11 το πρωί εντοπίστηκε στην θαλάσσια περιοχή «Κανόνι» η κλεμμένη λέμβος, με δυο επιβαίνοντες σε αυτή.

Όταν το σκάφος του Λιμενικού έγινε αντιληπτό από τους επιβαίνοντες της λέμβου, οδήγησαν το σκάφος στα βράχια, το εγκατέλειψαν και τράπηκαν σε φυγή σε δύσβατη περιοχή. Από την έρευνα στο εγκαταλειμμένο σκάφος, προέκυψε ότι οι επιβαίνοντες δράστες, είχαν προβεί στην παράνομη αλιεία από κοινού 850 εχινόδερμων (αχινοί).

Κλιμάκιο ανδρών του Γραφείου Ασφαλείας του Λιμενικού διενήργησε έρευνες στην δύσβατη περιοχή «Χοντρή Άμμος» και μαζί με στελέχη του Β ́Λ/Τ Αγίας Κυριακής Τρικέρων, εντόπισε και συνέλαβε τους δυο αλλοδαπούς που είχαν κλέψει τα ξημερώματα την λέμβο, καθώς και τον συνεργό τους που τους βοήθησε να διαφύγουν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα υπηρεσίας Πρωτοδικών Βόλου ο οποίος όρισε τακτική δικάσιμο και τους άφησε ελεύθερους, ενώ από Β ́Λ/Τ Αγίας Κυριακής Τρικέρων επιβλήθηκαν διοικητικές κυρώσεις για την πράξη της παράνομης αλιείας.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ